Как да печелим от спортни залози - Ръководство

Как да печелим от спортни залози - Ръководство

В днешно време онлайн залаганията на спорт са изключително популярни, а много хора ги използват, за да си спечелят допълнителни приходи. Това не става лесно и вие няма да забогатеете от спортни залагания или да печелите всеки месец, без да изразходвате време, да имате умения и да разработите конкретни стратегии за постигане на висока успеваемост в прогнозите. Ние ще дадем точните напътствия за изграждането на успешна стратегия в залаганията. С прочитането на тази статия няма да станете професионален типстър и да бъдете безгрешни в залаганията, но със сигурност ще имате много повече знания как да печелите от спортните залози.

Първи стъпки в спортните залози

Трябва да сте наясно с “А-Я” на спортните залагания. Всеки новобранец е тръгнал отнякъде и е важно на този начален етап да разберат основите на онлайн залаганията на спорт. Ние ще ви запознаем с най-важните неща, с които всеки залагащ трябва да е наясно. Нещата в този бранш не са никак сложни, но въпреки това има някои строги правила, които трябва да се следват.

Ето и нашият списък с ключовите правила и условия в спортните залагания:

Трябва да сме пълнолетни

Няма как да залагате с реални пари, ако не сте навършили пълнолетие. В противен случай сметката ви в букмейкърите няма да бъде верифицирана и няма да може да изтеглите вашата печалба.

Трябва да сме наясно с рисковете

Спортните залаганият крият риск. Вие може да загубите пари, ако тръгнете в лоша посока. Може да рискувате да останете без финансови средства за други ваши развлечения. Но ако сте съобразителни и подхождате разумно в залаганията, то това няма да се случи.

Трябва да сме отговорни

Залагащите онлайн на спорт трябва да бъдат отговорни. Няма как да спечелите пари от каквото и да е, ако не проявите отговорност към нещата.
Трябва да сме наясно, че са нужни време и опит - Невъзможно е да спечелите за няколко дни от спортните залагания. На много играчи е коствало години, за да започнат да печелят редовно от спортни залози. Вие трябва да сте търпеливи и да натрупате опит, за да станете печеливш играч.

Няма бързо забогатяване

Това правило се отнася към по-горното. Може и да хванете някакъв фиш и да вземете не малка печалба в рамките на 2-3 дни, но след това може би ще върнете тези пари на букмейкъра. Бързо забогатяване няма в нито една сфера, освен ако не спечелите джакпота от тотото или в казиното.
За постигането на резултати се полага труд и време - Вие трябва да положите труд и да отделите време, за да бъдете успешен залагащ. За да може да печелите от спортни залози, то е нужно постоянно да сте информирани и то не само за един спорт. Трябва да следите новините около отборите, играчите и т.н., а това изисква труд и време.

Избери спорт

В наши дни онлайн букмейкърите предлагат множество спортни дисциплини за залагане. Всички те са изкушаващи, но все пак, за да станем експерти и да имаме добри приходи от залозите е препоръчително да се концентрираме върху 1-2 спорта, които ни носят удоволствие и истински интерес. Няма смисъл да се опитате да следите баскетбол и снукър, ако тези игри не са ви интересни. Например вие сте фен на футбола и разбирате от тази игра, а букмейкърите имат стотици футболни първенства за залагане. Нека добавим, че от топ футболните турнири като Шампионска лига, Висша лига и Серия ‘“А” трудно се печели редовно. Затова е нужно да отделите време да проучите и вторите дивизии на първенствата, да се информирате за лиги от други континенти и т.н., за да имате повече успех и да се възползвате от коефициентите в букмейкърите. След като играта ви доставя удоволствие, то надали ще е проблем за вас да изгледате няколко мача от немската Втора Бундеслига например или от първенството на Аржентина, за да се информирате за отборите.

Футбол

Футболът е основният спорт в букмейкърите предвид популярността му и фен масата. Букитата предлагат много футболни залози и първенства, както вече разбрахте от увода за избирането на спорт при залаганията. Печеливши залози на футбол не се правят лесно, като на първо място вие трябва да сте информирани за всички видове залози на самия спорт. В друга наша статия може да се запознаете детайлно с футболните залози. Но като цяло освен основните опции за Краен резултат в срещата и брой голове в мача, то има много други пазари, на които си струва да се залага. Понякога вашият фаворит може да не спечели срещата, но има залози за отбор да спечели полувреме. Ако направите тази по-предпазлива прогноза на този пазар за вашия фаворит, то тя може да е успешна, въпреки че отборът не е спечелил срещата. Ето защо трябва да разгледате всички възможни пазари на един футболен мач и да изберете най-сигурните и естествено коефициентът да си струва.
Що се отнася до първенствата, на които може да се залага, то имате възможност да пускате прогнози с реални пари на шампионатите на всеки континент. Също така се предлагат за залагане и турнирите за националните купи на държавите, както и много международни мачове на национално ниво и международни клубни турнири.

Тенис

Тенисът е един от най-интересните спортове в цял свят, като голямата особеност при него е, че той е предимно индивидуален. Има и тенис турнири на двойки, но те не предизвикват толкова голям интерес. В тениса е добре да се концентрирате при залозите на по-големите турнири - тези, в които играят водещите състезатели. Тенис турнирите са разделени на категории, като има и надпревари само за по-долно класираните участници.
За да имате повече печеливши залози на тенис обаче трябва да обърнете внимание на турнирите от Големия шлем, които са 4 през годината, като и турнирите от сериите Мастърс 1000 в календара. При тези турнири т. нар. изненади в мачовете са малко, тъй като състезанията носят най-голям брой точки на участниците. Те са пределно мотивирани да спечелят и дават най-доброто от себе си. Но няма как да печелите на тенис, без да разгледате стратегии за залози на тенис и да се информирате за формата на играчите преди всеки един двубой, на който залагате. Много важно при тениса също е, че турнирите се провеждат на различна настилка, а играчите имат силни и слаби страни.

Баскетбол

Баскетболът е колективен спорт, който е в топ 3 на най-популярните в цял свят. Поради тази причина има и много баскетболни събития за залагане в букмейкърите. Най-интригуващото първенство в света NBA е с най-голям брой опции за залози. Освен него обаче в букмейкърите има и шампионати от всяка точка на света. Видовете баскетболни залози и първенства са много, като за да правите повече печеливши залози е нужно да проучите всяко първенство и турнир, на които залагате. Ние също има статия със съвети за баскетболни залози, от която ще се информират детайлно за този спорт в букмейкърите.

Бокс

Боксът е спорт, който предлага по-малко събития в онлайн букмейкърите. По-рядко се провеждат боксови турнири, така че няма да откриете мачове по бокс всеки ден за залагане. Видовете боксови залози обаче не са никак малко, като има много разнообразни опции в букитата. Всички се сещаме за залога за краен победител на бокс, но има и пазари за по какъв начин играчът ще спечели мача, колко общо рунда ще се изиграят, в кой точно рунд ще завърши мача и т.н. За да бъдете печеливши в залозите на бокс, трябва да следите детайлно този спорт и да сте наясно със силните и слабите страни на боксьорите.

Други спортове

Няма как подробно да ви информираме за всички спортни дисциплини в букмейкърите, но ще изброим най-основните:

 • Волейбол;
 • Голф;
 • Дартс;
 • Снукър;
 • Формула 1;
 • Конни спортове;
 • Зимни спортове (Ски скокове, Ски алпийски дисциплини, Биатлон и др.)
 • Лека атлетика;
 • Тенис на маса;
 • Мото GP;
 • Хандбал;
 • Хокей на лед;
 • Футзал;
 • Банди;
 • Бадминтон;
 • Водна топка.

В заключение може да кажем, че без значение кои спортове ви допадат, в началото е най-добре да залагате само на един спорт - да го следите изцяло и малко по-малко да станете експерт в него. След като започнете да печелите от този спорт по-редовно, то тогава може да добавите и още една спортна дисциплина, на която да обръщате внимание и да отделите време. Когато сте се насочили към само един спорт, то така ще имате време да следите събитията в него и новините за отборите, за да може залозите ни да са основани на действителни данни, а не на случайни предположения. Няма как да залагате просто защото коефициентите ви допадат или са ниски и смятате, че има голяма вероятност за печеливш залог. Трябва да отделите време за проучване на събитието и да изберете най-добрата прогноза.

Бъди финансово грамотен

Едно от най-важните условия, за да печелим от спортни залози, е да бъдем финансово грамотни. Няма как да печелите от залагания, ако не управлявате парите си не поставяте разумни залози. В нашата статия за управление на парите в букмейкърите може да се информирате детайлно как да контролирате банката си и да правите успешни залози. Тук по накратко ще разясним някои основни правила:

 1. Задайте си месечен бюджет на залагане - Определете сума, която ще отделите за залози на месец. Ако загубите тази сума, то не правете нов депозит и не рискувайте загуба на пари, които са ви нужни за други сметки.
 2. Залагайте с фиксиран процент от банката - Когато депозирате определена сума в сметката си, то не трябва да я залагате наведнъж. Правете залози с фиксиран процент от нея, който по принцип е 2-3%. Поне така залагат опитните и успешни играчи. Дори и да загубите 4-5 поредни залога, вие ще имате достатъчно пари в акаунта за още фишове.
 3. Поставете си дневен лимит за залагане - Може да определите и сума, която да не надвишавате да загубите в рамките на един ден. Това е допълнително правило към контрола на банката, като по този начин ще избегнете лоша губеща серия в рамките на един ден.

Изберете подходящите букмейкъри и си направете регистрации

В днешно време съществуват множество букмейкъри, които правят всичко по силите си, за да привлекат нови клиенти. Всеки играч обаче е нужно да си направи собствена преценка и списък с изисквания за подбор на букмейкърите, в които да залага. Вие може да изберете букмейкъра с най-добри бонуси и повече събития за залагане на живо, защото това искате, докато други играчи може да търсят буки, което предлага малко по-високи коефициенти, но пък няма толкова богат списък със спортни събития.

Примерни критерии за подбор на букмейкър

 1. Легитимност и страна на произход - Всеки играч иска да залага в букмейкър, който има лиценз и е легитимен - например Ефбет и Уинбет са български сайтове за спортни залагания, в които може да залагате без притеснения. Съществуват и чуждестранни букмейкъри като 1хБет, които нямат официално лиценз за български играчи, но при тях залагащите не са срещали проблеми. Още в началото ще забележите, че входа и регистрацията в сайт за залагания като 1xBet са по-специфични, но предлагат интересни опции, които не се срещат в българските букмейкъри, така че вие може да опитате и нещо по-различно.
 2. Наличие на спорта, който ни интересува - Трябва да проверите дали букмейкърът предлага голям брой събития на спорта, към който сте се насочили да залагате. Например един букмейкър има в тиража си много повече тенис срещи в сравнение с друг.
 3. Размер на бонусите - Всеки букмейкър предлага различен бонус за нови и текущи клиенти. Преди регистрация вие може да проучите промоциите на букмейкърите, за да изберете компаниите с най-атрактивни бонуси. Нищо не пречи да имате открити сметки в повече букмейкъри, за да се възползвате от бонусите.
 4. Наличие на допълнителни опции (кеш-аут, борси, статистики, застраховки и пр.)
 5. Събития за залагане на живо - Букмейкърите предлагат лайв залози, но не всяка компания има голям брой събития на живо. Вие може да се информирате в лайв платформата на букмейкърите за разнообразието от спортовете и количеството срещи, които предлагат.

Препоръки при избор на букмейкърите

 • Разгледайте предварително ревюта, мнения и оценки за всеки букмейкър, за да имате представа за плюсовете и минусите. Така ще вземете най-доброто решение за избор на буки;
 • Проверете начините за разплащане с компаниите и дали има удобни за вас. В днешно време букмейкърите предлагат най-удобните и лесни начини за плащане, но все пак е нужно да хвърлите едно око;
 • Регистрирайте се в повече компании. Така ще може да сравнявате коефициентите при залозите и да се възползвате от бонусите им;
 • Направете си специална електронна поща - e-mail само за онлайн залозите - така всичко, ще е подредено и отделно на другата ви кореспонденция. Много по-лесно ще може да се информирате за промоции и новини, които букмейкърите изпращат по и-мейл;
  Запазете на сигурно място вашите логин данни;
 • Направете си отделна разплащателна сметка за залози - така ще може по-лесно да управлявате парите си за залагания;
 • Попитайте приятел, който залага от повече време и има опит в букмейкърите/

Отделете време за статистики и прогнози

Няма как да се стремите към успех в спортните залози и да очаквате печалби, ако не познавате из основи сферата, на която залагате. Всеки може да си определи време от деня / седмицата за информиране за първенствата и отборите, на които залага, четене на новини, проучване на програмата на първенствата и др. В интернет има и много обосновани прогнози, които се предлагат за топ събитията в света на спорта за деня. Само в полза е на всеки играч да прочете допълнителна информация за всеки мач, като по този начин ще бъде още повече информиран и ще се запознае с мнението на човек, който е специалист в сферата.

Статистики на мачовете се предлагат и на живо. След като вече двубоите са започнали и има налична статистика на живо в букмейкъра, то може да направите своите изводи от развоя на мача и кой отбор има предимство. Ето и какви са наличните статистически данни на живо:

 • Брой атаки;
 • Брой опасни атаки;
 • Корнери;
 • Удари към вратата;
 • Удари във вратата;
 • Притежание на топката;
 • Брой нарушения.

Спортни прогнози

Наличието на спортни прогнози в интернет значително помага на залагащите. В онлайн пространството може да намерите експертни прогнози за футболните мачове всеки ден и други по-големи спортни събития. Ние сме опитни в тази сфера и от доста време правим прогнози за футболни мачове, като при нас ще откриете топ прогнози всеки ден.

Ако нямате време да отделите за проучване на формата на отборите и позицията им в класирането, както и залога за предстоящия мач, то може да заложите на футболните прогнози в интернет. Специалистите в тази сфера са описали всичко и вие трябва само за минутка - две да прочетете статията и да видите каква е прогнозата за срещата. Ако имате собствен поглед върху двубоя, то може да приложите и вашето виждане и да комбинирате прогнозата. Какво точно имаме предвид? Ако все пак следите дадения отбор, за който четете прогноза и очаквате той да спечели, а прогнозата е зад над 2.5 гола, то може на много по-добър коефициент да заложите за победа на вашия фаворит и оувър (над 2.5) в срещата.

Запознайте се с Value Залозите

Value bet е стойностен залог, където вероятността за даден резултат е по-голяма от коефициентите на букмейкърите за срещата. Най-просто казано, когато правите value залог, ще правите залози, които имат по-голям шанс за печалба, отколкото се предполага от коефициентите на букмейкърите. Това означава, че ще имате предимство пред букмейкъра в дългосрочен план.

Намирането на стойност при спортните залагания не е толкова лесно, колкото залагането на добър коефициент на дадено събитие. В спорта не можем да знаем точната вероятност за даден мач. Но все пак с направени проучвания, то може да намерите value залози, които да си струват.
Пример за value bet: Да кажем, че получавате или намирате информация, че по-силният отбор няма да пътува за дадена среща с петима от титулярите си. Тогава ще направите залог в полза на аутсайдера, докато букмейкърът не е променил коефициентите си. В този залог има стойност, като залагате на висок коефициент и може да спечелите добра сума при успех.

Използвайте стратегии за залози

За д печелите от спортни залагания, то трябва да сте запознати със стратегии за залагане. Те имат много ползи и ще ви помогнат да си изградите подход в залаганията. Всички опитни залагащи са запознати със стратегии като Числата на Фибоначи, Мартингейл, Системата на Д’Аламбер и др. известни стратегии. Ние имаме специфични статии за различните стратегии с подробни описния, насоки и съвети, като ще разберете как работят и как да ги използвате, за да печелите в дългосрочен план. Ето и някои от най-популярните стратегии за залози:

 • Мартингейл;
 • Числата на Фибоначи;
 • Система Д’Аламбер;
 • Система Оскар Грайнд;
 • Стратегия за азиатски хендикап и т.н.

Емоциите и пристрастията - на страна

Печеленето от спортни залози е по-скоро работа, примесена с вкуса от удоволствието, че се интересуваш от приятни за теб неща като футбол, тенис и т.н., но не и категорично хоби, където да разчиташ да те влияят емоциите и предпочитанията.
Не трябва да се залага само защото харесваме даден отбор. Да залагате със сърцето си означава да подкрепите собствения си отбор, който да спечели, или любимия играч да вкара първи, независимо от съпротивата или формата на играча. Докато някои играчи могат да имат късмет и да печелят често, ако подкрепят голям отбор, тези, които подкрепят отбор, който се бори за изпадане всяка година, ще загубят повече, отколкото да спечелят.

Залагането, базирано единствено на коефициентите, е друго нещо, което играчите никога не трябва да правят. Докато фаворитите с малки коефициенти очевидно имат най-голям шанс за победа, може да има смекчаващи фактори, които биха могли да отслабят този шанс. Ако сте в губеща серия и искате да спечелите възможно най-бързо, то ще изберете няколко ниски коефициента и ще заложите, но по-добре е да спрете и да оставите емоциите на страна.

Топ 5 съвета затова как да печелим от спортни залози

Проучвайте събитията преди залагане 

Правило номер едно на спортните залагания е, че играчът трябва да събере възможно най-много информация, преди да направи залог. Проучете статистиката, скорошната форма, новините около състезателите и т.н., за да имате предимство.

Печалбата е печалба, няма значение колко е малка

Някои играчи търсят големите, променящи живота печалби всяка седмица. Те залагат няколко лева на залози, които могат да им донесат хиляди, като шансовете за тези залози да бъдат печеливши са малки. Най-добрият съвет, който можем да дадем при хазарт е, че първата ви мисъл трябва да бъде как най-добре можете да избегнете загубата, а не колко ще спечелите, ако залогът ви е успешен.

Не забравяйте, че няма да печелите всеки път 

Ако всеки път имаше безупречен начин за печелене от спорт, букмейкърите биха изчезнали от бизнеса и спортните залагания ще престанат да съществуват.

Емоциите не трябва да ви влияят 

В спортните залагания емоциите не трябва да ви влияят. Не трябва да започвате да правите залози на каквито и да е мачове, независимо от знанията им за участващите отбори. Това е нещо, което много онлайн играчи ще направят и процентът им на печалба от този тип залагания вероятно ще бъде изключително нисък.

Сменяйте стратегията

Някои хора продължават да правят един и същ тип залагания седмица след седмица с надеждата, че един ден те ще спечелят. Но след като нещата не вървят, сменете стратегията и подхода си и започнете да залагате по друг начин.

Често Задавани Въпроси за правенето на пари от спортни залози

Кое е основното, за да печелим от спортни залози?

Трябва да сте избрали добър букмейкър, да имате познания в поне един определен спорт, да отделите време за проучвания и да управлявате парите си.

Важен ли е контролът на банката, за да печелим от спортни залози?

Да, няма как да печелите от спортни залози, без да управлявате правилно парите си.

От кой спорт се печелят най-много пари?

Не може да отговорим с точност на този въпрос, но най-много пари се залагат на футбол.

Как да спечелим на футбол от спортни залози?

Използвайте добри стратегии за залози на футбол и бъдете информирани за събитията, на които залагате.

Заключение

Не е никак лесно да бъдете печеливш играч в спортните залагания, но не е и трудно. С написаното в тази статия се надяваме да сме ви от полза да печелите повече от залозите на спорт. Всички от нашия екип се стараят да сме достоверен и актуален източник на информация по отношение на всички видове залози и предложенията за тях от букмейкърите. В нашия сайт играчите могат да открият много източници за прогнози, ревюта, стратегии и пр., които да ви помогнат да бъдете по-успешни в спортни залози. Придържайте се към написаните от нас стратегии и съвети за правене на пари от спортните залагания и сме убедени, че ще подобрите успеваемостта си в букмейкърите.