Залози Права Колонка - Същност, Печалби и Стратегии

Залози Права Колонка - Същност, Печалби и Стратегии

Онлайн залаганията предоставят възможност на играчите да правят няколко типа залози. Основните видове залози за сингъл и права колонка /или още залог тип акумулатор или множествен залог/. Акумулаторите са вторият най-популярен тип спортен залог като цяло и най-често срещаният залог с ниски заложени суми от 10 лева или по-малко. Тъй като акумулаторите включват повече събития, то техният общ коефициент е по-висок и играчът може да си позволи да направи залог с по-скромна сума и да очаква добра печалба. Това означава, че когато спечелите, можете да спечелите много повече, отколкото ако просто играете събитията на сингъл.

В тази статия ще ще дадем отговори на всички въпроси по отношение на множествените залози като ще се стремим да разберете всичко около залозите права колонка.

Какво представляват залозите права колонка

Множеството залози със сигурност са много забавни за повечето играчи. Залагащите не трябва да харчат много пари, за да създадат залог, който може да им донесе стотици или дори хиляди левове, ако се окаже, че е успешен. В залозите права колонка се включват 2 или повече селекции по преценка на играча. Всички добавени селекции трябва да са успешни, за да може да спечелите. Например решавате да заложите на двоен шанс на футболен мач и на краен резултат на тенис среща в залог права колонка. Ако и двете ви прогнози за успешни, то залогът ви е печеливш и ще спечелите възможната печалба. Но когато правите залог тип права колонка, то трябва добре да подбирате събитията. Може да направите залог от 8 или повече селекции и само една ако не е успешна, то ще загубите.

Често срещани синоними на този вид залози

Залозите тип права колонка имат различни наименования, но в крайна сметка те работят по един и същи начин. Много хора наричат залога права колонка с името акумулатор. Също така множествен залог е друго наименование на този тип залози. По английските сайтове пък ще срещнете залозите права колонка със съкращението ACCA.

 • множествен залог
 • акумулатор или акумулаторни залози
 • ACCA на английски
 • Комбо залог

Видове множествени залози

Множествените залози имат различни наименования. В следващите редове ще разясним видовете залози, за да имате ясна представа как работят залозите акумулатор.

Сингъл залози /единични/

Това е най-простият тип залог. Той не е множествен, както се разбира и по неговото име. Все пак ще започнем с него, тъй като е важно играчите да направят разликата. При единичен залог се поставя прогноза само на едно събития.

Пример

Да кажем, че решавате да заложите на Манчестър Юнайтед да победи Челси на 2.50 коефициент. Залогът ви не се влияе от никакви други събития и фактори, като при успех на Ман Юнайтед ще спечелите сумата на залога по поставения коефициент. Например 20 лева х 2.50 = 50 лева.

Двойни

Това е множествен залог от две селекции, като и двете трябва да спечелят, за да имате печалба.

Пример

Играчът залага на 2 селекции на краен изход на два мача - Например Арсенал да победи Бърнли и Ливърпул да спечели срещу Кристъл Палас. Коефициентите на двете събития се умножават едно по друго, като общият коеф. се умножава по заложената сума. Ако и двете селекции са печеливши, играчът печели.

Тройни

Множествен залог от три селекции, като и трите трябва да спечелят, за да вземете печалба.

Пример

Тук вече се залага на 3 селекции. Да кажем, че играчът е избрал три тенис срещи на пазара краен резултат. Всички три селекции трябва да са познати от играча, за да спечели.

4-кратен залог

При 4-кратния множествен залог селекциите се увеличават и вече са четири. Всяка от тях трябва да е успешна, за да спечелите.

Пример

Нека кажем, че сте комбинирали 2 футболни мача на селекцията Над 2.5 гола с 2 тенис срещи на Победител в първи сет. Получили сте общ висок коефициент и фишът ви ще е успешен, ако познаете всички залози.

Трикси

Залогът Трикси се състои от 3 селекции и ви дава 4 залога. Залогът е съставен от 3 двойни и един троен. Две от трите селекции трябва да спечелят, за да спечелите.

Пример

Например сте заложили на краен изход на 3 събития. Ако две от тях са прогнозирани правилно, играчът печели. При само 1 позната селекция, фишът е губещ. Ако познаете всички 3 селекции, то печелите пълната печалба.

Лъки 15

Лъки 15 е популярен множествен залог. Той изисква 4 селекции като се правят общо 14 залога, като се обхващат сингли, двойни, тройни и 4-кратен акумулатор. При само една позната селекция, вие имате възвръщаемост.

Но ще ви трябват 3 познати залога, за да избиете поставената от вас сума.

Голиат

Най-големият залог тип акумулатор. Голиатът изисква 8 селекции и е съставен от огромните 247 залога. В този залог вие имате двойни, тройни, 4-кратни, 5-кратни, 6-кратни, 7-кратни и 8-кратни акумулатори. Тук ако комбинирате 8 мача и заложите по 1 лев на колонка, то сумата на вашия залог ще бъде 247 лева!

Как се залага на права колонка

Залозите права колонка са изключително популярни и поради тази причина са достъпни в абсолютно всички букмейкъри. Понякога е възможно да има разлики в процеса на залагане, но общо взето във всички сайтове за залагания процедурата е идентична. На база на нашия опит можем да изведем следните отличителни стъпки за залагане на множествени залози:

Стъпки за създаване на права колонка:

 1. Добавете всички свои залози към фиша си за залагане като маркирате желаната селекция на избраното от вас събитие;
 2. Ще видите опцията да залагате на всяко от тези събития като сингли, но вие трябва да намерите опцията множествен залог;
 3. Ако например сте избрали 4 събития, то трябва да поставите сумата на залог в 4-кратни;
 4. Може да се наложи да щракнете върху стрелка или бутон, за да разширите първо множеството избори, за да ги видите;
 5. Поставете желаната от вас сума и заложете фиша си.

Как се изчисляват коефициентите

Със сигурност за начинаещите играчи е интересно как се формира общият коефициент на залозите права колонка. В този тип залози коефициентите на всяка избрана селекция се умножават една по друга. Полученият общ коефициент пък се умножава по сумата, която играчът решава да заложи - например 10 лева.

Пример за изчисляване

Да кажем, че желаете да направите залог на 2 събития с по 1.50 коефициент. Полученият коефициент е 2.25 (1.50 х 1.50). На този залог вие залагате 10 лева - 10 х 2.25 = 22.50 лева (това е печалбата, която може да получите).

Как се изчислява стойността на залога и печалбата от множествени залози

Повечето сайтове за залагания сега ви показват или коефициентите на вашия залог до полето на акумулатора, или ще ви покажат колко ще спечелите от залога си в долната част. Ако ви покажат колко ще спечелите, просто разделете това на залога си, за да видите коефициентите. Ако искате сами да изчислите коефициентите на акумулатора, това е наистина просто, тъй като трябва да направите серийно умножение.

Пример за изчисляване на стойност на фиш и евентуална печалба от права колонка

За да се разбере по-лесно да кажем, че имаме пет селекции, всички с коефициент от 2.00. За да изчислим коефициентите, просто ги умножаваме заедно, т.е. 2.0 x 2.0 x 2.0 x 2.0 x 2.0 = 32.0. След това можете да умножите по сумата на вашия залог - 10 лева. Евентуалната печалба от тази права колонка ще бъде 320 лева (10 лв. е сумата на вашия залог и 310 лева чиста печалба).

Как да подберете събития за акумулаторен залог

Тук се говори за видовете спортове, информираността на база на прогнози, статистика и пр + коефициентите. Може също да се даде пример с 2 фиша - един с изглед за печалба и един не чак толкова успешен като сравнение.

Полезни функции от букмейкърите в полза на акумулаторните залози

В нито един букмейкър няма да срещнете проблем да заложите фиш права колонка. Сайтовете за спортни залагания предлагат много полезни функции към залозите от типа акумулатор, за да може играчите да имат повече възможности и да бъдат подканени да залагат на права колонка.

Електронен фиш за залози

Опцията електронен фиш за залози дава възможност на играчите сами да построят своя фиш. Вие може да изберете няколко събития и те ще бъдат автоматично добавени във вашия електронен фиш. Родните букмейкъри като Ефбет и УинБет, както и почти всички сайтове за спортни залагания, предлагат фиша /талона/ за залози в дясната част на екрана. Когато добавите някоя селекция, тя автоматично ще се покаже там. Когато добавяте селекции, коефициентът сам се актуализира, тъй като ставките на отделните събития се умножават и вие може да видите вашия общ коеф. на избраните събития.

Cash Out (Кеш Аут или Затваряне на залог)

Опцията Кеш аут е изключително полезна за залозите от типа права колонка. Имате възможност да контролирате залозите си по всяко време в онлайн букмейкърите. Много пъти може би точно 1 селекция е била неуспешна във вашия залог от 4, 5 или повече събития. С Кеш аут обаче вие може да затворите на известна печалба вашия залог, преди последната селекция да е уредена. Ако развоя на събитието не върви във ваша полза, то не се чудете дали да затворите залога си и да вземете известна печалба. Дори и предлаганата сума за Кеш аут да е далеч от евентуалната печалба, то по-добре да вземете някаква сума, вместо целият ви залог да загуби. При използване на Кеш аут, фишът ви се счита за уреден.

Bet Insurance (Застраховка на залог)

Тази функция се среща предимно при чуждестранните букмейкъри, като играчите имат голяма полза от нея. Застраховката на залог права колонка е чудесен вариант да направите фиш, за който сте по-малко сигурни или сте заложили и на аутсайдер, за да увеличите коефициента. По този начин все още можете да поемете риск, но ако една селекция не е печеливша, тогава ще получите поставената от вас сума на залог обратно.

Залози на живо

Много от играчите обичат да правят акумулатори на живо. Букмейкърите дават възможност на играчите да залагат на лайв и да правят фишове права колонка. Може да добавяте събития до допустимият максимум от букмейкъра (в повечето букита 14 селекции). Комбинирайки залози на живо, то трябва да сте по-бързи, тъй като докато изберете 3-4 или повече събития, то може да има промяна на едно от тях - например отбелязан гол, и вече да е късно да залагате на тази опция.

Статистика

За да бъдем успешни на залозите права колонка, то трябва да използваме статистика. Букмейкърите имат раздели със статистика, в която може да проучите последните изяви на отборите или състезателите. Освен това в събитията на живо също има информация за развоя на срещата - например във футболен мач статистиката може да ви покаже кой отбор доминира на терена. Със сигурност ще е по-добре да сте наясно със събитията, преди да ги комбинирате във вашия фиш права колонка.

Мобилни залози

Естествено, че съществува възможността за създаване на залог тип Акумулатор в движение от телефона. Букмейкърите предлагат отлични мобилни приложения, благодарение на които може да залагате навсякъде. Само за секунди може да комбинирате 2-3 събития и да направите множествен залог, с който да спечелите добра сума.

Електронен фишCash OutBet InsuranceЗалози права колонка на живоСтатистикаМобилни множествени залози
Bet365х
efbetх
Winbetх
PalmsBetх
1xbet
22betх
MELbetх

Ползване на стратегии при залози права колонка

Няма начин да се гарантира печалба в спортните залагания и това със сигурност е вярно, когато се комбинират поредица от събития, всяко от които се влияе от собствените си фактори. Има обаче начини да се гарантира, че когато спечелите, получавате най-добрата стойност, така че в дългосрочен план да спечелите повече или поне да загубите по-малко.

Стратегия Гол/Гол

В залозите права колонка може да използвате стратегията Гол/Гол. Изберете 2-3 добри срещи за прогнози на Гол/Гол, в които участват резултатни отбори, като така ще комбинирате събитията и ще получите по-голям общ коефициент.

Стратегия Двоен шанс

В залог тип права колонка може да включите няколко събития на двоен шанс. Подсигурете вашите залози като изберете опцията Двоен шанс. Вие може да получите добър общ коефициент от 2-3 или повече събития и да очаквате добра печалба.

Стратегия Под/Над

Много от залагащите правят залози права колонка на Под/Над. Вие може да направите добър залог права колонка с няколко селекции на над 2.5 гола. На тези пазари ставките винаги са сравнително високи и ще получите страхотен общ коефициент.

Предимства и недостатъци на залозите права колонка

Предимства

 • По-големи коефициенти - това е най-голямото предимство на залозите Акумулатор.
 • Може да спечелите голяма печалба с малък залог - Ако създадете акумулатор с високи коефициенти от 9, 10 или повече селекции, то може да спечелите хиляди със скромен залог.
 • Предлагат се от всички букмейкъри - имате възможност да пускате множествени залози във всички сайтове за спортни залагания.

Недостатъци

 • Недостатъкът на залагането на множествени залози е, че вие ​​не само увеличавате коефициентите, което означава, че можете да спечелите повече, но и маржа на букмейкърите, което означава, че могат да спечелят повече пари. Ако сме честни, това е една от причините сайтовете за залагания да обичат да предлагат акумулатори и една от причините да си позволят да стартират толкова атрактивни застраховки и бонус оферти. Това не е причина да не залагате множествен залог, но е нещо, с което трябва да сте наясно и добра причина, поради която трябва да използвате някои от офертите, които ви дават завишена печалба или бонус оферта.
 • Освен това повечето спортове и пазари имат максимални граници на изплащане. Големите спортове като футбол ще имат много по-високи лимити от по-малките спортове като дартс. Обърнете внимание на това, когато поставяте залог тип акумуалатор, тъй като няма смисъл да поставяте множествен залог на дартс, който ще ви спечели 50 000 лева, ако максималното изплащане е 10 000 лева.

Топ 5 съвета за печеливши залози на права колонка

Избягвайте големите акумулатори

Колкото по-голям е вашият залог права колонка, толкова по-малък е шансът да спечелите и толкова повече увеличавате печалбата на букмейкъра. Най-добрият баланс е 3-кратен или 4-кратен залог, за да ви даде прилична печалба спрямо вашия залог.

Не избирайте само фаворитите

Често може да ви се стори най-лесният начин да направите бързи пари като заложите на ниски коефициенти - например 1,25x1,25x1,25x1,25 = 2,44. Проблемът тук е, че фаворитът не винаги печели и това може да ви коства загуба на пари.

Комбинирайте фаворити и аутсайдери и използвайте застраховка

За нас най-добрият акумулатор ще е с 3 или 4 селекции, за които смятате, че има много добър шанс прогнозата ви да бъде правилна (те ще са ниски до умерени коефициенти). По-високите коефициенти ще увеличат значително евентуалната ви печалба, а ако имате такива залози то може да използвате застраховка (ако букмейкърът предлага), за да възстанови залога ви при една губеща селекция.

Залагайте на пазари, различни от крайните резултати

В днешно време можете да добавите всякакъв вид пазари в залог от типа акумулатор. И двата отбора да отбележат гол и отбор да спечели е чудесен пример за все по-популярен залог да се комбинира в права колонка. Тези залози имат по-големи коефициенти, което означава, че са ви необходими само 3 или 4 селекции, за да получите същите коефициенти като 6 или 7-кратен акумулатор на крайни резултати от мача.

Намерете най-добрите коефициенти

Различните букмейкъри предлагат и различни коефициенти. Когато залагате на права колонка, уверете се, че сте намерили най-добрите коефициенти в сайтовете за спортни залагания. По този начин ще може да получите възможно най-добрата печалба.

Често Задавани Въпроси за множествените залози

Как се формира коефициентът на права колонка?

Коефициентите на всяка селекция се умножават една по друга, за да се получи общият коефициент.

Има ли бонуси за множествени залози?

Доста от букмейкърите предлагат бонуси за права колонка.

Има ли ограничение в спортове и пазари на права колонка?

Не, играчите могат да комбинират всички спортове и пазари в множествен залог.

Какво става ако дадено събитие е отменено в моята права колонка?

Селекцията ви на това събитие се отменя като се урежда с коефициент 1.

Заключение

Най-добрият начин да спечелите от залози права колонка е да използвате нашите съвети за залагане, както и някои от стратегиите, с които ви запознахме. Множествените залози имат огромно предимство поради високият коефициент, който се формира. Вие трябва да сте разбрали, че може да спечелите голяма печалба със залог само от 1 лев. Освен това към залозите тип акумулатор има много допълнителни функции като бонуси и застраховки, както и кеш аут. С всички тези неща ви запознахме и се опитахме да бъдем възможно най-изчерпателни около залозите права колонка, за да може да бъдете по-успешни и по-често да печелите.