Залози на корнери

Залози на корнери - иновативен маркет с висока вероятност за печалба

Борбата за заемане на по-обширен пазарен дял води до чести иновации и разнообразяване на асортимента от букмейкърите. Факт е, че огромен процент от приходите идват от спортните раздели на брандовете, което води до покачване на коефициентите и актуализиране на маркетите, за да бъдат привлечени нови потребители.

Един от футболните пазари, който бе въведен в стотици сайтове през последните години, е насочен към ъгловите удари. Те са ключова част от статистиката на всеки двубой, тъй като онагледяват играта в предни позиции и начина на изграждане на нападенията.

Какво трябва да знаете за залозите на корнери и кои са видовете, ще споменем в статията.

Същност на термина “корнер” и какво ни показва

Ако сте запознати отблизо с “Цар Футбол”, прескочете до следващото подзаглавие.

Корнер – известен е още като ъглов удар. Изпълнява се, след като противниковият отбор изчисти топката зад аут линията. В зависимост от мястото, откъдето е напуснала игрището, се изпълнява корнер. Играч на атакуващия тим поставя топката в квадранта, а опонентите застават на минимум 9 метра разстояние. От ъглов удар може да се реализира попадение и няма как да се отсъди засада.

 • Благодарение на статистиката за корнери можем да отсеем стилът на отборите и да анализираме преимуществото им в двубоя.
 • Най-често се стига до ъгли, когато даден отбор напада по фланга, а отбраняващият се опитва по всевъзможен начин да предотврати опасността.
 • Колкото повече са центриранията, толкова повече са ъгловите удари, но това не е единственият критерий за предвиждането им.

По-надолу ще дадем конкретни примери и ситуации, в които количеството на корнерите стига огромни измерения.

Видове залози на корнери

Залозите на корнери се разглеждат като отделен отрасъл, тоест има си подвидове и специфични опции, увеличаващи броя на пазарите. Да, по-голяма част от онлайн букмейкърите се фокусират върху общ брой и кой ще изпълни повече, но ние от BetGenesis ще Ви дадем сведения за всички възможности, налични в световните сайтове за залагания.

Общо корнери в мача

По подобие на общо голове, този маркет изисква прогноза дали броят на ъглите ще надхвърли определена стойност. Към 80% от футболните мачове средната линия е закотвена на над/под 9.5 корнера.

Разбира се, срещат се залози за 8.5, 10.5, 11.5 и други линии, при които ставките варират спрямо вероятността за изпълнение.

Ъглови удари през 1-во полувреме

Подходящ пазар, когато става въпрос за срещи с очакван първоначален натиск. Целта е да се предвиди количеството на ъглите през първата част, като най-обичайни са линиите 4.5 или 5.5.

Хендикап (европейски/ азиатски)

Срещат се букмейкъри, които предлагат хендикап залози за корнери. Целта е да предвидите разликата в ъглите на двата отбора, което не е толкова трудно, ако има изявен фаворит и твърд аутсайдер. Дори не са рядкост азиатските хендикапи и линии, които правят залагането още по-интересно и печелившо.

Кой ще стигне ПЪРВИ до

Можете да използвате този пазар, ако очаквате някой от двата отбора да бъде по-деен в началните минути и да изпълни солидно количество ъглови удари. Най-често опциите са: първи до 5, първи до 7 или първи до 9 корнера.

Общо корнери за отбор

Идентичен с първия описан маркет, но тук става въпрос за ъглите, които е изпълнил единият състав. Залогът е подходящ, ако смятате, че голяма част от общия сбор на корнерите ще дойде от единия тим, за което ще получите и по-висок коефициент.

Победител (повече корнери)

Залага се с 1, Х или 2, в зависимост дали очаквате домакина да има на сметката си повече ъглови, или смятате, че гостът ще вземе предимство в това отношение. Равенството също не е изключена опция.

Статистика – кои са най-важните показатели

Залагането на корнери се извършва единствено след подробен преглед на статистиката. Важно е да узнаете каква е честота на получаване и допускане на ъглови удари, преди да прибегнете до прогнозирането им.

Следният сайт е подходящ за статистически прочит преди изготвяне на прогнози за корнери – www.totalcorner.com.

Както виждате от таблиците, алгоритъмът ни показва най-важните части и критерии, необходими за коректното предвиждане.

Най-напред, се запознайте със средния брой ъглови удари в мачовете на замесените тимове. Ако те надхвърлят линията, към която сте се насочили, това е положителна новина.

Разгледайте също средните стойности на спечелените и допуснатите ъгли. Ако отборът получава множество корнери и играе срещу по-слаб противник, това е предвестник за канонада от центрирания от флагчето.

В случай, че разполагате с повече време, анализирайте броя корнери в изминалите 5 мача, вижте как се представят тимовете срещу по-силни и по-преодолими съперници и се запознайте с вероятните състави.

Кои първенства са подходящи за залози на корнери

Средният брой на корнерите във футболните мачове варира между 8 и 11. Разбира се, срещат се шампионати, в които се играе по-динамичен футбол и нападенията се изграждат основно по фланга. Това води до повече ъглови удари, но респективно намалява коефициентите.
Английската Висша лига, както и по-ниските професионални дивизии на Острова, са подходящи за залози на корнери.

Често отборите стигат до изпълнение на ъглови удари, тъй като действието се развива на високи обороти, а височината на футболистите бива използвана при статични ситуации.

Търсете корнери в следните клубни първенства:

 • Италианската Серия А – мачовете на Аталанта, Рома, Сасуоло и Интер са съпътствани от множество ъгли;
 • Австрийската Бундеслига;
 • Португалската Примейра лига;
 • Германската Бундеслига – предимно срещите на Байерн Мюнхен;
 • Австралийската А-Лига;
 • Холандската Ередивизи.

Има няколко субективни фактора, които е желателно да използвате при анализ на двубоя. Ако разположението на трибуните е близо до терена, това води до повече ъглови удари в полза на домакините.

При лоши метеорологични условия не е желателно да залагате на ъгли или голове. Тогава действията протичат основно в централната част на терена, с цел да се избегнат опасни положения в двете наказателни полета.

Друг критерий, важен за анализаторите, е титулярната постройка. Ако отборът стартира със схема 3-5-2 или 4-2-3-1, но с изнесени флангови бранители, това е предвестник за сериозна офанзива по фланга. Също така тимовете, залагащи на висок централен нападател, го търсят чрез центрирания, което в немалко случаи води до ъглови удари.

Кога да залагаме на корнери на живо

Предложените букмейкъри в BetGenesis включват залозите на корнери в Live разделите си, основно към по-интересните събития.
Няма строга формулировка, която да използвате при този тип залагане, но ще Ви представим нашите три съвета за търсене на корнери на живо:

 1. При аванс за аутсайдера – тогава фаворитът се впуска в атака и това е предпоставка за повече ъгли;
 2. Ако единият от отборите се нуждае задължително от трите точки, а резултатът към момента е равен;
 3. Интервалът между 30-45 мин. е подходящ за търсене на ъгли, особено в Англия.

Заключение - Къде да залагаме на корнери

С еволюцията на онлайн букмейкърите, залагащите получиха редица предимства и иновативни маркети. Корнерите са подходящ вариант за игра, ако не сте убедени максимално в крайния изход.

Препоръчително е да залагате на оувър, като се придържате към една единица по-малко от средния брой на ъгловите в мачовете на двата тима. Например, ако в двубоите на Арсенал има 10.6 ъгли на мач, а в тези на Тотнъм – 10.8, то линията от 9.5 корнера изглежда правилното решение за залог.

Пазари за ъгли са публикувани в повечето букмейкъри, но най-високите коефициенти ще откриете в платформите на Efbet и Bet365. От 1xbet ни предлагат изобилие от спомагателни маркети, правещи окончателния избор още по-лесен.