Защо да сме против "ТОП" залозите за деня

Защо да сме против "ТОП" залозите за деня

Следната статия ще ви представи две направления, които се използват от любителите на залозите - противопоставят се колективното мислене и индивидуалният анализ.

В редица наръчници, ръководства и проучвания на тема “Залагания” се сблъскват двете техники. Някои експерти апелират за доверие към топ залозите за деня, докато други гледат скептично към този метод на игра.

Кога е препоръчително да се вслушвате във всеобщото мнение и кога трябва да се предпазвате от него, са ключови въпроси, чиито отговори присъстват в следващите редове.

Какво представляват ТОП залозите за деня

Попадайки в букмейкъри и полезни сайтове за залози, всеки от нас се е докосвал до списък, информиращ за най-популярните срещи през деня. Обикновено това са събитията, генериращи най-голям оборот в онлайн операторите, без значение какви са коефициентите за краен изход.

Дори съществуват платформи, които дават сведения за реализираните залози на всяко събитие. С помощта на подобни инструменти, играчите могат да преценят какви са общоприетите очаквания и да решат дали рискът си заслужава. Няма как да твърдим, че ТОП залозите са най-несигурни. Напротив, при тях преобладават ниските коефициенти, с висока вероятност за успех, които често се оказват печеливши. Но оправдан ли е рискът, възможно ли е съответният мач да бъде манипулиран и трябва ли да залагаме без да сме проучили срещата в детайли, запитайте се преди да действате инстинктивно.

Кога всеобщите очаквания се превръщат в мираж

Тук ще заложа на примери, които доказаха през последните години, че общоприетото не винаги е правилно.
Спомняте ли си сезон 2015/2016 във Висшата лига? А кой се окичи със златните медали? Да, примерът не е съвсем акуратен, тъй като шансът Лестър да спечели титлата бе минимален, но високите очаквания както на водещите отбори, така и на футболните фенове, не бяха оправдани. Дори амбициозните състави на Ливърпул и Ман Юнайтед не завършиха в топ 4, Сити остана на четвъртото място, Челси се озова в средата на таблицата, което тотално опроверга предварителните прогнози.

Да се върнем към 2014 г., когато съставът на Бразилия бе определян за фаворит на Мондиала. “Селесао” прие надпреварата, разполагаше със супер отбор, печелеше мачовете си безпроблемно, но на ¼-финалите бе надигран с катастрофалното 1:7. Невъзможно е да се предвиди такъв резултат, но залог в полза на Германия не бе изключен. Немският отбор залагаше на практична игра до онзи момент, умееше да бележи, имаше качествени състезатели и логично триумфира в турнира.

През сезон 2011/2012 се състоя един от “най-предвидимите” финали, поне според голяма част от футболната общественост. Байерн Мюнхен посрещна мача на своя стадион – “Алианц Арена”, намираше в уникална форма, разчиташе на класни индивидуалности, а от отсрещната страна бе съставът на Челси. Лондончани се промъкнаха на финала с доста усилия, бе извършена рокада на треньорския пост, завършиха на 6-о място във Висшата лига и естествено, бяха считани за аутсайдери.

Коефициентът за успех на Байерн в редовното време варираше около @1.64, докато евентуалната победа на Челси бе оценявана с @4.90. Е, двубоят завърши наравно през редовното време, в двете продължения така и не паднаха голове, но на дузпите Дрогба и компания показаха по-голямо хладнокръвие и вдигнаха “Купата с големите уши”.

С тези примери целим да ви покажем, че най-логичното и най-сигурното не винаги се оказва такова. Възможни са изненади и ако очаквате да се случат, не се съобразявайте с наложените рамки от масата залагащи.

За какво да се информираме преди всеки залог

Ако имате любими типстъри, следите сайтове за залози и разчитате на математически прогнози, това е стъпка напред към успешното залагане. Но най-важното е да не се доверявате прекомерно и да имате собствено мнение, съставено на база факти, аргументи и статистика.

Например, ако вашият типстър е информирал за отсъстващи от групата на домакините и е споменал за лошата им форма в последните мачове, но въпреки това е решил да им се довери, това изглежда неоправдано. В подобен случай не бива да се доверявате на окончателната прогноза, но можете да използвате сведенията, за да си изградите лично мнение за двубоя.

Затова ние от BetGen препоръчваме да следите обосновани прогнози, при които крайният залог не е толкова важен, колкото анализа и аргументацията на експерта.

Винаги има изключения, но в масовия случай използвайте този списък, преди да пристъпите към залог:

  1. Запознайте се с формата на отборите в последните 5-6 мача;
  2. Информирайте се за резултатността и стабилността им в отбрана;
  3. Преценете дали има стойност в коефициентите на букмейкърите;
  4. Прегледайте групите на двата тима за двубоя и проучете дали има кадрови проблеми;
  5. Вижте дали единият от отборите не се нуждае повече от точките;
  6. Прочете обосновани прогнози за мача на доказани типстъри;
  7. Разгледайте статистиката в директните срещи;
  8. Оразмерете залога спрямо наличния банкрол;
  9. Изберете сайта за залози, който предлага най-добър коефициент;
  10. Заложете и следете за Кеш Аут при положителна развръзка.

Кой е най-правилният метод според BetGenesis

Изборът на окончателен залог трябва да се базира на няколко ключови аспекта: опознаване на замесените състави, преглед на статистиката и проверяване на вероятните стартови единайсеторки. Когато направите собственоръчен анализ на предстоящия сблъсък, ще сте максимално запознати с него и вероятността да вземете печелившо решение ще е във високи граници.

Разбира се, можете да използвате препоръките на успешни типстъри, но единствено ако предлагат обосновани прогнози. Липсата на анализ няма да ви е от полза, по-скоро ще взаимствате късмета на експерта.

Използвайте математическите прогнози за справка с шансовете на избрания залог. В случай, че алгоритмите дават надежда за печелившо развитие на селектирания пазар, доверете му се. Никога не разчитайте на математически анализ, без да сте извършили собствено проучване на срещата.

В заключение, не приемайте топ залозите за нещо сигурно. Тяхната цел е да онагледят кои са най-играните знаци за деня и да покажат как това влияе върху коефициентите им.
Успешен е този залагащ, който извлича полза от всяко сведение и го прилага ефикасно в букмейкърите.

Влезте в света на букмейкърите

Вижте и други интересни статии за успешни залози