Конни надбягвания - Как да печелим от залози

Конни надбягвания - Как да печелим от залози

В днешно време конните надбягвания предлагат голям брой възможности за онлайн залози. Това е един от най-популярните спортове за залагане в онлайн букмейкърите и е логично той да се поддържа много добре. Вие може да намерите залози на конни състезания всеки ден в сайтовете за спортни залагания, които предлагат атрактивни коефициенти за всички гонки. От популярните залози за краен победител в състезанието до залагания за правилна подредба в гонката, то ще намерите много интересни пазари за залагане. В тази статия ще ви дадем богата информация за този спорт и видовете пазари за него, както и стратегии и съвети за залози на конни състезания, за да бъдете печеливши на гонките с коне.

Кратка история на конните надбягвания и залозите на тях

Доста теории гласят, че първите залози в света са правени на конни надбягвания. Точно заради конните състезания стартират и букмейкърите, които да приемат залози на хората. Първоначално букмейкърите са приемали залози само на конни състезания, след което се откриват и още повече възможности за залаганията. Родината на конните състезания е Англия, като британските букмейкъри имат най-много пазари и турнири на този спорт. Популярността на конните състезания на Острова е изключително голяма, като събитията генерират годишен оборот от над 15 милиарда долара.

Видове конни надбягвания

Според географското положение и страната, която е домакин на конните състезания, то има доста различни видове, като в следващите редове ще ви запознаем с основните. Трите основни вида конни състезания са: flat racing, steeplechasing и harness racing. Много важна част от конните надбягвания са и залозите, като този спорт приема голямо количество залози на състезанията всеки ден. Всеки вид конни надбягвания има своето предимство и играчите, които имат голям интерес към този спорт, постигат добри печалби, но за целта трябва да познават добре всяко състезание.

Гладки бягания /Flat racing/

Гладките бягания (flat racing) сa най-популярните надбягвания от типа Thoroughbred. В състезанието много важни са скоростт и издръжливостт на конете. Надпреварата се провежда на хиподрум с овална форма като няма препятствия, а разстоянието е определено предварително. Дистанцията варира от 1000 метра до над 3000 м. Състезанията от типа Гладки бягания се провеждат на естествена тревна повърхност, както и на всесезонна синтетична повърхност.

Стипъл-чейз /Steeplechasing/

Този тип надбягване с коне е супер интересно, тъй като е с препятствия и се провежда на разстояние от 3200 метра или повече. По трасето има неподвижни препятствия, които добавят атрактивност на гонката. Тя е възникнало през 18 век в Ирландия и основно се провежда в тази страна, както и в Обединеното кралство, САЩ и Франция. Във Великобритания и Ирландия официалното име в днешно време на този тип конни надбягвания е National Hunt racing.

Надбягване с двуколки /Harness racing/

В този топ конно надбягване, конете се състезават в специфичен ход – раван или тръс и обичайно теглят двуколка. Голяма част от този вид надбягвания стартират зад моторизирана стартова порта. Конете трябва да се подредят зад бавнодвижеща се подвижна стартова решетка, която е закачена на моторно превозно средство, което ги закарва до стартовата линия. Чрез леки камшици, водачите подават сигнали на коня чрез допир или шум. Този вид конно състезание е по-малко известно, но е супер интересно.

Водещи турнири за конни надбягвания

Петте най-престижни и популярни гладки бягания, които са водещите конни надбягвания, носят името Classic Races. В тях се включват Дерби и Сент Лежер за 3-годишни жребци и кобили, Окс и 1000 Гвинеи за (3-годишни кобили) и 2000 Гвинеи (за 3-годишни жребци). В следващите редове ще ви запознаем и с други от водещите конни състезания.

Купа на Япония

Купата на Япония по конни състезания се провежда в последната неделя на ноември. Мястот на събитието е Хиподрума в Токио. Наградният фонд на състезанието е 5.8 млн. доара. За първи път състезанието се провежда през 1981 година.

Купата на Мелбърн

Купата на Мелбърн се провежда в първия вторник през ноември. Домакин на състезанието е Хиподрум Флемингтън в Мелбърн. Наградният фонд е 5.3 млн. долара. За първи път гонката се провежда през 1861 година. Купата на Мелбърн има дълга история и е насочена към коне от цял ​​свят.

Световно първенство в Дубай

Световното първенство в Дубай е с невероятният награден фонд от 12 млн. долара. То се провежда в последната събота на мсесц март. За първи път състезанието се провежда през 1996 година, като на него участват най-вече коне, които са обучени в ОАЕ, Великобритания, САЩ, Франция и Япония.

Видове залози на конни надбягвания

Онлайн букмейкърите предлагат доста голямо разнообразие от залози на конни надбягвания. Потребителят има избор в сайтовете за спортни залози щом става въпрос за гонките с коне. Вие може да залагате на победител в състезанието, да завърши в топ 3, точна подредба в гонката и други. В следващите редове ще ви запознаем с основните пазари на този спорт.

Основните пазари за залози са:

  • Краен победител - този залог е типичен за всеки вид спорт. На всяка гонка в конните състезания може да се залага за краен победител. Залогът е печеливш единствено ако избраният от вас участник спечели гонката.
  • Форкаст - на този тип пазар се избира подредбата на първо и второ място в конкретната гонка. Нужно е да познаете победителя и неговия подгласник, за да спечелите.
  • Трикаст - още по-сложен залог на конните състезания, но с изключително висок коефициент. Трябва да прогнозирате успешно първия, втория и третия в крайното класиране, за да спечелите.
  • Суперкаст – вид пазар, който е предназначен най-вече за големи оптимисти, които смятат, че днешният ден ще им е късметлийски. Целта на този маркет е да познаете правилно първите четири коня в гонката.

Как да изберем букмейкър за нашите залози на конни надбягвания

При избор на спорт за залагане трябва да се имат предвид някои неща, които ще ви помогнат да имате повече успех в залаганията. В следващите редове ще ви дадем някои съвети при избор на букмейкър и с кои неща да сте наясно.

Доверие и легитимност - наличие на лиценз

Всеки букмейкър трябва да има лиценз за България, за да залагате в него. Един от тези букмейкъри е WinBet, който е български сайт за спортни залози. Той е лицензиран от Държавната комисия по хазарта и няма да срещнете никакви проблеми, когато залагате в него.

Специални опции за залози

Добре е вашият букмейкър да има специални опции за залози. И тук не става въпрос само за конните състезания, тъй като вие ще залагате и на други спортове. Например Ефбет има много специални пазари на футбол, тенис, баскетбол и други спортни дисциплини.

Стойност на бонусите за нови и настоящи играчи

За всеки играч трябва да е важен размерът на началния бонус в букмейкъра, както и дали има много промоции за настоящи играчи. Колкото повече бонуси се предлагат, толкова по-добре за клиентите. В PalmsBet например ще откриете невероятно разнообразие от бонуси, като така ще имате повече средства за залагане.

Коефициенти

Коефициентите са изключително важни при конните надбягвания. Тъй като в този спорт ставките винаги са доста високи, то трябва да залагате в букмейкъра, който предлага най-добри коефициенти на гонките с коне. Проучете добре наличните букмейкъри за вас и направете сравнение, за да залагате за най-големи потенциални печалби.

Залози на живо

Важно е дали букмейкърът предлага доста залози на живо. Погледнете лайв платформата на всеки сайт за спортни залагания, преди да започнете да играете в него. Обърнете внимание дали има достатъчно конни състезания, както и събития от други спортове.

Стратегии за залози на конни надбягвания

Почти всеки, който гледа конно състезание, залага на него. Но само няколко от тези хора всъщност ще спечелят. Някои хора използват залозите като форма на социално забавление, така че всъщност не се интересуват от резултата. Но за тези, които сериозно искат да спечелят от залози на конни състезания, има няколко начина, като можете да използвате стратегия за увеличаване на вашите печалби. Следните стратегии няма да гарантират, че ще печелите всеки път, но ще увеличат шансовете Ви за по-висока обща печалба. Без значение какъв спорт залагате, изключително важно е винаги да играете отговорно

Холандска стратегия

Това е една от най-успешните стратегии за залагане на коне. Схемата на тази стратегия обяснява, че когато залагате на селекция от коне, ще печелите една и съща сума във всеки случай, без значение от крайния резултат и победителя. Крайният резултат от тази система включва някои изчисления, които са от съществено значение за тази стратегия. Те могат да изглеждат сложни за разбиране, но сравнително лесни за научаване и можете също да използвате онлайн сайтове, които да ви помогнат да генерирате залога си. Първо трябва да въведете общата сума, която искате да заложите, и коефициентите за залагане за всяка от вашите селекции. Препоръчителната сума за всеки залог и възможната печалба ще бъдат актуализирани незабавно. Холандската стратегия започва първо с намиране на състезание с брой бегачи, за предпочитане над 10. След това ще трябва да изберете два от първите три класирани коня с равни шансове. След като направите това, можете да преминете към изчисляването на сумата за заог от предоставените коефициенти.

Правете проучвания на състезанията

Хиляди хора залагат милиони долари на конни надбягвания всяка година, но малък процент от тези хора правят каквито и да било проучвания, преди да изберат на кой кон да заложат. Дори само бегъл поглед към състезателната програма, преди да направите залога си, може значително да повиши шансовете ви за печалба. Първо, трябва да се запознаете със самото състезание. В горната част на състезанието в букитата обикновено ще бъдат посочени времето и местоположението на състезанието заедно с разстоянието на трасето. Знанието кои коне са постоянно в челната тройка е добър показател за това кой е най-вероятно да спечели състезанието. Важно е обаче да запомните, че всяко състезание е различно.

Залози на последните победители

Това е много проста стратегия, която е лесна за прилагане. Вижте всички коне, които наскоро са спечелили състезание и заложете на тях. Тези коне най-вероятно ще бъдат големи претенденти за победата и в най-добра форма. Ето защо е добре да проучите кои коне имат най-много победи в предходните гонки и да заложите на тях за предстоящото състезание.

Залози на виртуални конни надбягвания

В онлайн букмейкърите се предлагат и залози на виртуални конни надбягвания. Пазарите за залагане за тях са същите като при реалните гонки с коне. Най-голямото предимство на виртуалните конни състезания е, че те се провеждат през няколко минути. Буквално цял ден имате на разположение виртуални гонки с коне, на които може да залагате. Предлага се възможност и да наблюдавате с картина състезанието и да следите развитието му. За съжаление, във виртуалните спортове не може да се използва статистика и да разчитате на нея, тъй като във всяко състезание победителят се определя на случаен принцип.

Конни надбягвания на живо

Големите онлайн букмейкъри предлагат залози на живо на конните надбягвания. Опциите за залагане не се променят и остават същите, но има движение на коефициентите предвид развоя на гонката. Най-популярният залог на живо на конни състезания е за краен победител, като понякога фаворитът може да изостава и да бъде с по-висок коефициент, като това се следи от играчите и те използват този шанс, за да постигнат по-добри печалби.

Топ 5 съвета за успешни залози на конни надбягвания

  1. Правете различни видове залози - Досега сте се фокусирали върху най-често срещания тип залагания за конни надбягвания, залогът за победа, където просто избирате кой кон смятате, че ще спечели и се надявате, че сте прав. Има обаче много повече пазари освен този. Ако наистина искате да изведете залаганията на конни надбягвания на следващото ниво, научете се как да включвате различни видове залози и да ги използвате стратегически.
  2. Управлявайте банковата си сметка - Управлявайте банкрола си и контролирайте парите си! Това е нещо, което всеки залагащ трябва да научи, независимо на какво залага. За да управлявате банковата си сметка, първо трябва да имате банкрол. Не използвайте само разплащателната си сметка и се надявайте, че парите ще се появят магически в нея по-късно. Преди да започнете да залагате, проверете финансовото си състояние. Уверете се, че сте отделили достатъчно пари за наема си, хранителните си стоки, сметките си и други хобита. След като разберете колко пари ще ви останат, помислете колко от тях искате да спестите и колко сте готови да рискувате. Правете премерени залози с малък процент от вашия банкрол и не губете всичко на 3-4 залога.
  3. Потърсете информация за жокея и неговия опит - Жокеят е изключително важен в гонката с коне. Има тенденция, при която участващите коне, които са управлявани от нов жокей, се представят доста по-добре и са способни да спечелят гонката. Доста играчи залагат на по-високи коефициенти на коне за победа само заради това, че са с нов жокей.
  4. Започнете с по-елементарните залози - Не се хвърляйте на трудните залози още от началото. Започнете със залози за краен победител в гонката. Запознайте се добре с всички видове залози и как те работят. След като имате повече опит в залозите на коне, може да започнете да правите и залози за останалите опции.
  5. Не залагайте на всяко състезание - Ако правите залози на всяка гонка, то така най-лесно ще загубите парите си. Правете повече проучвания и поставяйте залози на състезания, в които сте открили добра информация за конете и коефициентите си струват.

Често Задавани Въпроси за залозите на конни надбягвания

Може ли редовно да се печели от залозите на конни надбягвания?

При всеки един спорт може да се постигне по-редовна печалба, ако залагате със стратегии и използвате нашите съвети за залагане.

Има ли бонуси за конни надбягвания?

Към момента букмейкърите за България не предлагат специални бонуси за този вид спорт.

Кой е основният залог на конни състезания?

Най-популярният залог за този спорт е за краен победител в гонката.

Може ли да се залага на живо на конни надбягвания?

Да, доста от букмейкърите предлагат залози на живо за състезанията с коне.

Заключение

Надбягванията с коне са много атрактивни за наблюдаване и носят страхотни емоции. За да имате повече успешни залози освен да гледате състезанията, то имате нужда от знания, стратегии, късмет и търпение. Ние ви дадохме съвет да не се впускате в непрекъснати залози на този спорт. Използвайте и другите предоставени съвети от нас, за да имат повече успех в залозите на коне. Така шансовете ви за печалба ще се увеличат драстично. Важно е да изберете и подходящ букмейкър за залози, който има много опции на този спорт и редовно пуска състезания с коне - такова буки е Bet365. Като цяло този спорт е доста по-труден за залагане от футбол и тенис например, но с прочетеното в тази статия сме сигурни, че ще повишите успеваемостта си в залозите на конни надбягвания.