Системата Д'Аламбер за залози

Кое превръща системата Д'Аламбер в една от най-потенциалните?

Предстои да разгледаме една от най-популярните стратегии за игра на рулетка и спортни залози – Д’Аламбер. Наподобява Мартингейл, лесна е за асимилиране и не генерира големи загуби при дълга губеща серия. Прилага се успешно в казината от 18 век насам и не изисква много висок баланс. Разбира се, има си своите условности и проблемни звена, които ще разгледаме в ръководството.

Кой е създателят на системата

Зад разработката на системата стои един от най-ерудираните френски математици – Жан льо Рон д’Аламбер. Взима участие в редица научни трудове, работи дълго време в областта на математиката и физиката, а освен това е член на Френската академия на науките от 1754 г. до 1783 г., когато умира в Париж.

Жан льо Рон е научен деец във Франция по време на Просвещението – етап от развитието на човечеството, който се свързва с интелектуално развитие. В хазартните среди Д’Аламбер ще бъде запомнен със своята елементарна, но логична стратегия, която разглежда отделните залози като комбинация от идентични “единици”.

Основа на системата Д’Аламбер

Споменатите “единици” се равняват на конкретна сума, зададена преди стартиране на стратегията. Стойността им се базира на баланса, като е необходимо да предвидите участие в повече залози. Например, ако сте депозирали 200 лв., не използвайте повече от 10 лв. за една “единица”. Това ще Ви осигури продължително участие и ще открие възможност за нарушаване на дълга губеща серия, уповаваща се на 5 последователни непечеливши залога. Същността на Д’Аламбер и различието ѝ от други системи се базира на тази особеност. 

Докато при Мартингейл удвоявате сумата на залога, тук е необходимо да увеличите стойността му с “единица”. В случай, че сте стартирали с 10 лв. и сте генерирали непечеливш талон, следващият залог трябва да се равнява на 20 лв., третият на 30 лв. и т.н.

Ключово условие за успешното прилагане на стратегията Даламбер е в коефициентите, чиято стойност трябва да е @2.00 или повече. Това Ви позволява да неутрализирате предишни загуби и да излезете на плюс. Няма значение дали ще залагате на сингъл или комбо, но съветът ни е да ограничите колонките до две събития и да залагате на максимална ставка @3.00. По този начин рискът ще е минимизиран, а вероятността за печеливш развой ще се увеличи неимоверно.

Пример за Д’Аламбер

За да онагледим използването на системата, ще представим пример от спортните залагания. Избрали сме начален баланс от 500 лв., а всяка “единица” ще се равнява на 5 лв. За улеснение използваме коефициент @2.00, но можете да залагате и на малко по-високи ставки.

  • Стъпка №1: Залагаме 5 лв. – Загуба;
  • Стъпка №2: Залагаме 10 лв. – Загуба;
  • Стъпка №3: Залагаме 15 лв. – Загуба;
    // До момента сме загубили общо 30 лв.
  • Стъпка №4: Залагаме 20 лв. – Печалба.
    Така, при познат залог от четвъртия опит ще минимизираме загубите до 10 лв. Целта е да познаем минимум два поредни залога, за да излезем на нетна печалба от прилагането на стратегията.
  • Стъпка №5: Залагаме 15 лв. – Печалба.

Както забелязвате от примера, ако спечелим – следващият залог бива намален с една “единица”, в случай на загуба се увеличава.
Имайки предвид, че залагаме на селекции с коефициент @2.00, не е толкова трудно да се постигне серия от 2-3 поредни точни прогнози. Но отново напомняме, че трябва да разполагате с по-висок баланс и да не стартирате с голям бет.

На кои залози да прилагаме системата

Изборът е във Вашите ръце. Единственото условие е коефициентът на събитието да е @2.00 или повече. Препоръчително е да залагате на маркети с двуизходен характер, тъй като шансовете за познаване са по-големи.

Например можете да прогнозирате брой голове (оувър/ъндър), да експериментирате с азиатски хендикап (тук задачата се усложнява) или да залагате на черно/червено на рулетка.

Казино играта е една от най-разпространените в хазартната индустрия, най-вече сред любителите на системните залагания. Главната причина е в наличието на двуизходни външни залози, които водят до удвояване на залога при коректна прогноза. Внимавайте обаче с лимитите, които поставят онлайн казината, тъй като затрудняват участието с по-високи залози и респективно намаляват шансовете за възвръщане на загубени средства.

Заключение

Системата на Д’Аламбер е подходяща алтернатива на Мартингейл за залагащи, които не са почитатели на прекомерния риск. Плавното повишаване на залога гарантира малки загуби при непечеливши серии, а само с 2-3 печеливши прогнози можете да излезете на печалба.
Разгледайте останалите стратегии за залагане в BetGenesis и изберете онлайн букмейкър, който приема по-високи залози. По този начин ще си осигурите спокойствие и ще можете акуратно да прилагате условията на системата.