Датска система за залози

Датска система за залози

Датската система е популярен метод за разпределение на залозите, без да се предприемат излишни рискове. Няма официална информация кой е нейният откривател, но съдейки по името ѝ, най-вероятно става дума за датски математик, любител на спортните залагания.

За разлика от стратегиите на Мартингейл, Фибоначи и Д’Аламбер, тази е подходяща единствено за залози на спорт. Причината е свързана със систематичното увеличаване на коефициентите, което няма как да се осъществи при участие в казино игри.

Екипът на BetGenesis ви препоръчва да изпробвате датската стратегия, в случай, че разполагате с по-солиден капитал и поддържате прилична успеваемост при залози на високи коефициенти.

Каква е същността на датската стратегия

За по-лесното асимилиране на системата ще направим паралел с най-популярната стратегия – Мартингейл. При нея се изисква удвояване на залога след всеки неуспешен ход.
Идентичен етап се наблюдава и при датската стратегия, която обаче е с аритметична прогресия. Казано по-опростено, нарастването на облога не е чрез удвояване на стойността, а чрез прибавяне на една единица.

Да приемем, че сте стартирали със залог от 10 лева. Така, след всеки неуспешен ход, трябва да увеличите облога с 10 лв. Вторият залог ще се равнява на 20 лв., третият на 30 лв. и т.н.
Другото съществено разминаване е свързано с промяната на ставките. При Мартингейл се подбират коефициенти между @2.00 - @2.10, но тук се предприема по-голям риск, особено при дълга непечеливша серия.
След всяка загубена селекция, размерът на коефициента се увеличава с няколко десети. В случай, че първият губещ коефициент е @1.50, при следващ залог е необходимо да селектирате събитие със ставка @2.00, при трети опит – с @2.50 и т.н.
Целта на датската система е коефициентът да покрие предшестващите загуби, без да се рискува с драстично повишаване на облога.

Пример за използване на датската система за залози

Да приемем, че сте депозирали 600 лв. в сметката и сте определили 1% за единица облог. Първата селекция ще е с коефициент @1.60, тоест при всеки губещ залог – покачвате ставката с шест десети.

  1. Залог №1: 6 лв. на коефициент @1.60 – ЗАГУБЕН;
  2. Залог №2: 12 лв. на коефициент @2.20 – ЗАГУБЕН;
  3. Залог №3: 18 лв. на коефициент @2.80 – ПЕЧЕЛИВШ;
    Връщате се на началната стъпка
  4. Залог №4: 6 лв. на коефициент @1.60 – ЗАГУБЕН;
  5. Залог №5: 12 лв. на коефициент @2.20 – ПЕЧЕЛИВШ.

При подобно стечение на обстоятелствата ще си осигурите печалба от 22 лв. при само две познати селекции. Освен това балансът от 600 лв., ще ви покрие при 13 непечеливши залога.
Негативната страна на датската система за залози е свързана с рязкото покачване на коефициентите. Ако достигнете до поредица от 5-6 губещи залога, ставката ще стане прекалено висока, което усложнява точното ѝ прогнозиране.

Успешно прилагане на датската стратегия

При първите две-три стъпки можете да залагате на сингъл, тъй като се срещат по-вероятни събития в тиражите, оценени с прилични ставки. Но при нарастване на коефициентите и минаване на границата от @3.00, ще трябва да се насочите към акумулаторните залози.

Един от най-удачните варианти е да комбинирате 2-4 селекции на краен знак, прогнозирайки победи за фаворити. Не се увличайте в добавяне на повече от четири пазара в един фиш, това единствено ще навреди на успеваемостта ви.

Залозите на голове и корнери също могат да се използват при участие с датската стратегия. Селектирайки три пазара с коефициент @1.50, ще получите обща ставка над @3.30, а шансът за печалба не е никак малък.
Съветът на нашия екип е да преустановите прилагането на системата, ако достигнете до 7 или повече губещи залога. Тогава вероятността да заемете печелившата страна се превръща в химера, а от друга страна, залозите стават прекалено рисковани. По-добре забравете за загубите и рестартирайте стратегията.

За предпочитане е да стартирате прилагането на датската система с по-ниски облози и коефициенти. Тогава шансът да допуснете повече от 4-5 последователни неточности е минимален.