Числовата редица на Фибоначи

Числовата редица на Фибоначи

В следващите редове ще засегнем една от най-атрактивните стратегии за залагане в букмейкърските къщи. Става въпрос за числовата редица на Фибоначи, чието приложение е безгранично.

Използва се както при програмирането, така и в други сфери от заобикалящия ни свят. Освен това е подходяща за употреба в хазартната индустрия, като са разчита на нея основно от залагащи на спорт и рулетка.

Какви са особеностите на системата и възможни ли са по-стойностни печалби благодарение на прилагането ѝ, разглеждаме детайлно в ръководството на BetGenesis.

Кои числа съставляват числовата редица на Фибоначи

Навярно това е една от най-лесно анализируемите числови поредици, тъй като всяко следващо число се базира на сумата от предходните две.

Низът стартира от нулата, следва единица, а по-нататък съставянето на числата е равносилно на сбора от предшестващите.

Представяме ви първите 10 числа от редицата, които влизат в действие при прилагане на хазартни игри. Уточняваме, че нулата няма как да бъди използвана от математическа гледна точка.

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55

Силно се надяваме, че най-продължителната ви губеща серия няма да е по-дълга от този низ, тъй като се усложнява цялостната структура на системата.

Разглеждайте всеки залог като една единица и спрямо това дали е успешен, или не, подгответе следващата селекция.

Как да залагаме на Фибоначи

В следния материал ще обърнем по-специално внимание на системата, когато се прилага на спортни (футболни) залози, но експлоатацията ѝ при игра на рулетка също е допустима. Желателно е обаче да залагате на улици, корнери или по-високо оценени събития, чието изплащане е 1:3 към залога.

Философията на системата е изключително елементарна. Най-напред, решавате каква ще е стойността на една 1-ца и стартирате от първото стъпало. Ако селекцията се окаже непечеливша, преминавате към следващата стъпка, която в случая отново е 1-ца, а при нова загуба се налага покачване на залога на две единици.

Най-общо казано, след всяка загуба преминавате към следващото число от редицата на Фибоначи, а ако спечелите – се връщате на началната фаза.

Пример за използване при футболни залози

Предпочитан маркет за прилагане на Фибоначи при футболните залози е равенството. Не е най-често срещаният краен изход, но пристига с по-висок коефициент и се предвижда по-трудно от трейдърите.

Избирате си шампионат, в който хиксът е популярно явление

Например през сезон 2019/2020, след изиграване на 70% от мачовете във Втора Бундеслига, 32% от тях са завършили без победител. Това ни показва, че всеки трети мач е съпътстван от равенство, а коефициентите за събитието варират между @3.50 и @4.00, което доставя положителна стойност (value).

Да приемем, че началната ви стъпка е 1 лв., а средният коефициент за хикс е @3.50. Следната таблица ще онагледи каква е печалбата ви, ако сте заложили на 10 събития и познаете единствено третото и десетото.

 Залог №Заложена сума Изход Баланс /салдо/ 
 1. 1лв. Загуба -1лв.
 2. 1лв. Загуба -2лв.
 3. 2лв. Печалба +3лв.
 4. 1лв. Загуба +2лв.
 5. 1лв. Загуба +1 лв.
 6. 2лв.  Загуба -1лв.
 7. 3лв. Загуба -4лв.
8. 5лв. Загуба -9лв.
9. 8лв. Загуба -17лв.
10. 13лв. Печалба +15,50лв.

Както сами виждате, само с два познати хикса е възможно да се излезе на печалба

Това е продиктувано от по-високите коефициенти, затова ако не сте привърженици на равния резултат, изберете алтернативен залог, но се вглеждайте в ставките.

Не е препоръчително стойността им да пада под @2.62, тъй като покриването на предшестващите загуби ще бъде непълно, а салдото ще остане отрицателно, въпреки наличието на познати прогнози. 

Недостатъци на Фибоначи

Посоченият по-горе пример е доказателство за успешното прилагане на Фибоначи при залози на спорт. Но и при този метод се наблюдава голям проблем, който влияе върху акуратното използване на системата.

  • За да залагате чрез Фибоначи е необходимо всички срещи да са в различен времеви интервал, за да знаете изхода на предходната и да прецените какъв ще е следващият ви облог.

В повечето първенства обаче няколко мача стартират по едно и също време. Може би efbet Лига към настоящия момент е най-удачна, но и у нас има струпване на мачове, когато настъпят финалните кръгове на редовния сезон и плейофната фаза.

  • Другият недостатък е свързан с необходимостта от обемен капитал. Не е изключено губещата поредица да продължи по-дълго от очакваното, което ще доведе до значително нарастване на залозите.

Представете си, че стартирате с 5 лв. начална стъпка и допуснете 10 непечеливши селекции. Това означава, че 11-ият ви ход ще изисква залагане на 445 лв.

  • Букмейкърите също поставят ограничения и лимити на залозите, за да предотвратят прилагането на подобен тип прогресивни стратегии.

Съвети за прилагане на Фибоначи от BetGenesis

Предлагаме ви няколко лесни правила, които ще доведат до по-полезна и доходоносна употреба на системата.

  1. Определете начална стъпка, която се равнява на 1-2% от общия баланс
  2. Залагайте на събития, които носят минимален коефициент @2.70;
  3. Ограничете залозите до едно, максимум две първенства;
  4. В случай, че губещата серия достигне огромни размери, приемете поражението и започнете стратегията отначало;
  5. Преди да пристъпите към прилагане на Фибоначи, разучете какви са правилата и лимитните стойности на използвания букмейкър.

Добрата страна на стратегията на Фибоначи е свързана с покриването на предходните непечеливши залози. Лошата вест обаче идва от необходимостта от по-висока банка и избор на онлайн букмейкър, който допуска по-стойностни облози.

Разгледайте предложените сайтове за залози в BetGenesis и изберете платформа, съответстваща на вашата страст и любими занимания.