Efbet Залози права колонка

Efbet Залози права колонка

Спомняте ли си досадното попълване на хартиени талони в наземните букмейкъри, в които маркирахме кодове и изходи на спортни събития. В зависимост от броя на прогнозираните мачове, използвахме малък и голям фиш, даващ ни право на 15 селекции.
Процесът създаваше известно неудобство и забавяне, което подтикна онлайн операторите да го улеснят максимално. За тази цел се появиха електронни талони, в които се добавят пазари и се поставя общ залог.

Букмейкърът Ефбет разполага с подобен инструмент, познат още като bet slip, който събира избраните селекции и предлага различни комбинации. Приемат се както сингъли, така и залози права колонка, и системи. Букмейкърът се стреми към улеснено селектиране на пазарите, бързо добавяне към електронния фиш и опростен процес на залагане.

В статията ще обърнем внимание на видовете прави колонки в Ефбет, как да създавате множествен залог и възможно ли е затваряне с Cash Out.

Какво представляват залозите “Права колонка”

Терминът “права колонка” е познат в бетинг средите като “акумулатор”. Той обозначава множествен залог, който съдържа различни селекции и изисква правилното им предвиждане.

В правите колонки могат да се добавят пазари за изход, хендикап, брой голове, корнери, без ограничение. Важното е да селектирате само един пазар от конкретен двубой, в противен случай залогът няма да се счете за валиден (правилото важи за Efbet, с някои изключения).
Към създадения акумулатор могат да се добавят събития от различни спортни дисциплини, да се комбинират пре-мач и in-play залози, без да се съобразявате с придружаващите ги коефициенти.

Как се създава права колонка в Ефбет

 1. Композирането на права колонка в сайта на Ефбет е стандартен процес, достъпен за всички потребители с базови компютърни умения.
 2. Първата стъпка е да посетите спортния тираж на букмейкъра, където са публикувани актуалните спортни събития.
 3. След като изберете някои от тях и умело ги прогнозирате, маркирате коефициента на предпочетения пазар. Той ще се прехвърли към електронния фиш, позициониран в най-дясната част (“Талон”), откъдето можете да коригирате селекциите и да следите движението на ставките.
 4. Под списъка с маркетите се намира приставката “Множествен залог”. В зависимост от количеството на добавените събития, ще получите право на различни комбинации – двойни, тройни, четворни, трикси и т.н. За да активирате някоя от тях, изпишете стойността на облога в съответното поле (“Залог”).

Важно: Efbet допуска комбинирането на 15 събития в права колонка, като налага минимален залог от 0.50 лв.

Как се изчислява печалбата от акумулатор

Акумулаторните залози изискват правилно прогнозиране на добавените пазари, без изключение. Ако само една от добавените селекции е непечеливша, целият талон ще се счете за губещ.

Пример за печеливш акумулатор:

Събитие Резултат Прогноза Коефициент Статут
Арсенал – Тотнъм  2:2  Гол/Гол  1.50  Печеливш
Левски – Берое  1:1  Под 2.5  1.75  Печеливш
Ман Сити – Челси  3:1  1  1.55  Печеливш

Трикратният множествен залог е успешен, тъй като всяка селекция се е оказала печеливша. Изчисляването на печалбата се осъществява с умножаване на всички коефициенти по залога.

Например, ако сте поставили залог от 10 лева на конкретния талон, ще спечелите 40,69 лв. (Облог 10 лв. * 1.50 * 1.75 * 1.55).

Печалбата от прави колонки в Ефбет се изплаща непосредствено след приключване на последния двубой от фиша.

Видове множествени залози в Ефбет

 • Двойни – включва две селекции, които трябва да са печеливши;
 • Тройни – печели при правилно предвиждане на три пазара;
 • Четворни – съдържа общо четири маркета, които е необходимо да се увенчаят с успех;
 • 5-кратни, 6-кратни и т.н. – множествени залози, включващи n-брой селекции;
 • Патент – комбинация, съставена от три пазара, разделени в седем колонки;
 • Голиат – съдържа 8 пазара, представени в 247 колонки;
 • Хайнц – шест селекции, от които се съставят 57 залога – от двойни до шесторни;
 • Щастливи 31 – пет прогнози в общо 31 колонки – сингъли, двойни, четворни и петорно комбиниране.

Залози права колонка през телефон с Ефбет

Съставянето и залагането на множествени залози е налично за всички ползватели на efbet mobile. Можете да комбинирате събития в колонки, независимо дали използвате мобилната уеб версия или апликациите за Android и iOS.

Единствената разлика спрямо десктоп залозите е в позиционирането на електронния фиш. Той е скрит, докато не изберете селекция.
Мигновено щом селектирате пазар, талонът ще се появи в основата на платформата. Цялата информация – мачове, коефициенти, промени, е видима през портативни устройства, а видовете множествени залози остават непокътнати.

Бонуси за акумулаторни залози

Букмейкърът Ефбет оферира клиентите си с няколко спортни промоции, които са подходящи при залози права колонка.

Всеки новорегистрирал се участник получава 100%-ово увеличение на квалифициращото захранване до 200 лева. Например, ако депозирате 150 лева в сметката си, ще получите още толкова във вид на безплатни залози. Придобитият бонус е необходимо да се разиграе 3 пъти, като за целта се приемат залози права колонка, съдържащи пазари със ставка @1.20 или повече.

Другата апетитна оферта е “3х500 лева всяка седмица”. Тя е насочена към познавачите на българския футбол, които отправят предвиждания за мачовете от efbet Лига. Класират се всички потребители, които са участвали с акумулаторен залог (права колонка), съдържащ минимум 1 двубой от родния елит.

Плюсове и минуси на залозите права колонка в Ефбет

Плюсове:

 • Могат да се комбинират прогнози за различни спортни събития;
 • Приемат се комбинации, съставени от пре-мач пазари и залози на живо;
 • Минималният залог за активиране на талона е 0.50 лева;
 • Валидни са различни множествени комбинации – Янки, Щастливи, Патент, Трикси;
 • Фишът се одобрява в рамките на броени секунди;
 • Достъпен кеш-аут за затваряне на залози прави колонки;
 • Възможност за редакция и коригиране на пазарите в акумулатора.

Минуси:

 • Липсва опция за автоматично одобряване на новите коефициенти;
 • Максималният брой на допустимите селекции във фиш е 15;
 • Не могат да се комбинират маркети от един двубой.

Често задавани въпроси за акумулаторните залози в Ефбет

Колко селекции мога да добавя на фиш в Efbet?

Максималният брой на пазарите в един талон е 15, независимо дали ще залагате на права колонка или система.

Какъв е минималният залог на спорт в сайта на Ефбет

За да активирате фиша, трябва да поставите минимум 0.50 лева.

Мога ли да добавя събития от различни спортове в права колонка?

Да, Ефбет не налага ограничения относно селектираните пазари и вида на спортните дисциплини. Можете да комбинирате залози на баскетбол, хокей на лед, бадминтон, тенис на маса, футбол в общ фиш. Достъпни са и модерни дисциплини като виртуални спортове.

 Защо функцията Кеш-Аут не е валидна за акумулатора ми?

Възможно е инструментът за затваряне на селекциите да остане заключен за определени спортни пазари. Подобен проблем се среща основно при залози в реално време.

Обобщение

Ефбет приема различни видове множествени комбинации. Разбира се, най-използвана от залагащите е правата колонка, затова букмейкърът се стреми към максимално усъвършенстване на услугата.

Приемат се акумулаторни залози с 15 селекции, наложен е минимален залог в размер на 0.50 лева и не се налагат ограничения относно вида на пазарите. Допуска се комбиниране на опции от различни спортове и събития, без значение от стойността на коефициентите им.

Съветваме ви да използвате залозите права колонка в Ефбет, но да не се впускате в преследване на дълги множествени комбинации. Колкото повече пазари прибавяте към фиша, толкова по-голяма е вероятността да се провалите.