Efbet Електронни спортове

Efbet Електронни спортове

Efbet е водещ оператор, който предлага широка гама от спортни залози – от маркети за Шампионска лига до състезания по снукър. Спортовете са класифицирани в собствени секции, което улеснява откриването им.

В допълнение, букмейкърът осигурява функции в помощ на залагащите като Кеш-Аут, пряко предаване на мачове и електронен фиш. Това логично отвежда Ефбет сред най-разпознаваемите имена на хазартния пазар у нас.

Като властващ оператор, Efbet трябва да се придържа към последните тенденции. Отскоро в спортния сегмент на сайта са добавени залози на електронни спортове, пристигащи от елитните състезания по League of Legends, FIFA, CS:GO и други игри.

Залагането на eSports не се различава особено от това на останалите дисциплини. Трябва да изберете желания пазар, да посочите залог и да изчакате развръзката на събитието. Какви опции за игра са адаптирани в платформата, как се създава фиш и колко време отнема уреждането на селекциите, разглеждаме в BetGen.

Кратка история на електронните спортове

Според различни научни изследвания, 1982 е годината, която се счита за основополагаща на електронните спортове. Ентусиазирани студенти от Станфордския университет (Калифорния) организират първия eSport турнир на играта Spacewar.

През XX век всички състезания се провеждали на локален принцип, без да се влага идея за развиване на мащабен продукт.
Второто десетилетие на XXI век обаче се оказва решаващо за гейминг индустрията. Технологиите и появата на много нови заглавия водят до зараждането на световни организации и провеждането на надпревари с мащабни наградни фондове.

В началото на 2020 г. eSport индустрията се оценява на над 1 млрд. щатски долара, а най-популярните състезания се следят от милиони души по цял свят. Финалите на световните първенства по Dota 2 и LoL спокойно могат да се сравняват със зрителския интерес към Световното по футбол и Супербоул.
Увеличаването на аудиторията доведе до появата на eSports залози в хазартните платформи. От няколко години насам познавачите могат да отправят своите предвиждания за предстоящите срещи в букмейкъри като Efbet.

Кои са най-популярните eSports предлагани от Ефбет

Електронните спортове се класифицират по различни признаци, но най-вече по тема на играта. Огромен интерес се забелязва към Battle Arena, First Shooter и спортните заглавия, което води до адаптирането им във все повече сайтове за залози.

FIFA

Това е най-популярният футболен симулатор, който продава милиони копия ежегодно. Организират се различни турнири – индивидуални и отборни, наподобяващи форматите на реалните футболни състезания.

Сред водещите турнири са eSports Шампионска лига и Световното п-во, в които участват най-добрите фифа играчи.
Основният конкурент на FIFA е видео играта Pro Evolution Soccer, дело на японската компания Konami.

CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive е видео игра на Valve Software. Счита се за най-успешния и реалистичен First person shooter, който пристига с нови мапове и оръжия.
Видео играта се харесва не само на обикновените геймъри, но и на про състезателите. Ежегодно се организират регионални и континентални състезания, противопоставящи най-точните стрелци от цял свят.

Dota 2

ota 2 турнирите генерират огромен зрителски интерес, респективно и професионалните играчи печелят високи суми от наградните фондове. Зад разработката на мултиплейър батъл арената стои Valve Software, а дизайнът е дело на IceFrog. Видео играта изисква бързо и стратегическо мислене, тъй като пред играчите постоянно изскачат трудно разрешими ситуации.

Най-популярни Dota 2 турнири

 • OMEGA League;
 • ONE Esports Dota 2 Invitational;
 • ESL One;
 • Asia Challenger league;
 • Dota 2 The International.

League of Legends

Видео играта е по-известна сред геймърите като LoL. Има значителни сходства с Dota 2, което води до приспособяването на идентични пазари за залози в букмейкърите. Играчите избират измежду различни герои и се впускат в отборен дуел за унищожаване на противниковия Nexus. За успешното представяне на тима се изисква синхрон, колективна работа и отдаденост в името на екипа.

Най-популярните League of Legends турнири:

 • Световно първенство;
 • Европейско първенство;
 • Mid-Season Invitational;
 • All-Star;
 • LoL Pro League.

Кои са най-популярните eSports предлагани от Ефбет

Как се залага на електронни спортове в Ефбет

Залагането на еСпорт в Ефбет не се различава от това на останалите дисциплини. Естествено за всички видове залози се изсква първоначална регистрация в букмейкъра, която сме описали стъпка по стъпка в нашата подробна статия.

След като влезете в спортния раздел на сайта, в лявата част ще откриете хипервръзка “Електронни спортове”. Тя ще ви отведе в страница с текущи състезания, откъдето можете да избирате измежду различни събития по CS:GO, FIFA, Starcraft, LoL, Dota 2 и други.

Когато сте готови с предвижданията си, изберете съответния пазар като кликнете върху коефициента му. Той ще се пренесе в електронния фиш, поместен в дясната част на сайта, където следите общия коефициент и движението на отделните ставки. Приемат се както сингъл залози, така и прави колонки, и системни комбинации до 14 селекции. Минималният залог на фиш е ограничен до 0.50 лева.
След селектиране на желаните пазари, избирате вид и размер на залога и активирате талона от бутона “Заложи”.

Пазари за eSports

Основният маркет, който присъства при всички видове eSports залози, е крайният изход. Чрез него можете да предвидите победителя в срещата, за което получавате предварително изчислен коефициент.
При всеки еспорт си има специфични маркети, покриващи най-различни статистически показатели – спечелени мапове, отбелязани голове, брой килове и други.
В таблицата ви представяме основните пазари за електронни спортове, които присъстват както в Ефбет, така и в останалите букмейкъри.

Победител Общо (голове, мапове) Хендикап Първа кръв Точен резултат
Fifa х
CS:GO х
DOTA2 х
LOL х

Залози на електронни спортове на живо

Esports залозите се известни като традиционна пре-мач дисциплина за залагания. Не са подходящи за игра на живо, макар да откриваме някои от тях в лайв разделите на хазартните компании.

Пазарите в реално време са сходни с тези, публикувани преди началото на събитието. За улеснение на залагащите Ефбет добавя статистика за развоя на съперничеството, информирайки за текущия резултат и хода на отделните части.

Препоръчваме ви да направите своите предвиждания преди старта на избрания двубой. Възможно е Efbet да не го добави в секцията за залози на живо.

Плюсове и минуси на еСпорт залозите в Ефбет

Плюсове:

 • Покритие на топ игрите – CS:GO, LoL, Dota 2, FIFA;
 • Високи коефициенти за краен изход;
 • Специални бонуси за нови и редовни потребители;
 • Бързо изплащане на спечелените суми;
 • Залози на минимална стойност от 0.50 лева;
 • Кеш-Аут за преждевременно уреждане на талоните.

Минуси:

 • Скромно количество eSport събития в Live раздела;
 • Минимален брой пазари за MOBA игрите;
 • Липса на специален бонус за залози на електронни спортове.

Често задавани въпроси за електронните спортове

Колко време отнема изплащането на печалби в Ефбет?

Ако фишът ви е печеливш, ще получите печалбата си до няколко минути след уреждане на последната селекция.

На кои електронни игри мога да залагам в букмейкъра?

Efbet акцентира на блокбъстър заглавия като Dota 2, CS:GO, Warcraft III, League of Legends, FIFA и Starcraft.

Ще получа ли бонус за залози на eSport?

Всеки нов клиент може да изиска начална оферта в размер на 100% до 200 лева за залагания в спортната секция, включително на eSports.

За какво служи опцията Кеш-Аут в Efbet?

Кеш-Аут, известен още като “Затвори залог”, е полезен инструмент, чрез който залагащите в букмейкъра контролират залозите си. В случай, че имате активен талон, но не сте уверени в положителната му развръзка, можете да го затворите и да приберете предложената печалба от Efbet.

Обобщение и мнение за eSports залозите в Efbet

Електронните спортове заемат все по-ключово място в платформите за залагания. От няколко години са налични в БГ букмейкъра Ефбет, който се отличава с най-високите коефициенти и най-разнообразните пазари в уеб пространството.

Можете да залагате на водещи еСпортове в различни направления – спорт, стратегии, батъл арени, шутъри. От вас се изисква да изберете желания маркет и да поставите залог на минимална стойност от 0.50 BGN.

В Ефбет получавате пълен контрол над залозите с функцията Cash Out, бързо изплащане на спечелените фишове и възможност за мигновено депозиране.

Присъединете се към платформата още сега и ще получите 100% бонус до 200 лева.

Разберете повече и за залозите на виртуални спортове и с какво те се отличават от електроните.