1xBet Залози на Електронни спортове

С все повече медии, отразяващи света на видеоигрите в наши дни, несъмнено сте чували за електронните спортове (eSports). Електронните спортове предполагат официални срещи на професионално ниво между играчи или отбори, които се състезават в определена игра. Играчите на електронни спортове се състезават за отделен отбор така както футболистите например подписват договор с даден клуб. На всяка игра през годината има редица турнири - все повече и повече, защото електронните спортове се развиват с невероятно темпо. Голяма част от тези съперничества на eSports се предлагат за залагане в сайтовете за онлайн хазартни игри.

Руският букмейкър 1хБет е сред лидерите в залозите на електронни спортове. Освен това в последно време компанията инвестира доста в този бързо развиващ се сектор и има партньорски и спонсорски договори като един от тях е с популярния отбор Natus Vincere (NAVI).

Същност на електронните спортове

Електронните спортове представляват онлайн състезание на видео игра, в което участват реални хора един срещу друг. Така както футболистите се състезават на футболния терен, тук професионалните геймъри излизат един срещу друг във виртуалното пространство. Всеки двубой има своя победител, както и всеки турнири има своя шампион. eSports предлагат големи емоции на аудиторията и тези игри имат все повече публика. Големите събития привличат милиони зрители онлайн като също така се допуска и публика на финалите на големи събития, за да може игрите да се наблюдават на живо.

През всяко десетилетие електронните спортове достигат нови етапи и бъдещето продължава да изглежда по-светло. По повечето сметки първото официално състезание за видеоигри се е случило в Станфордския университет на 19 октомври 1972 г. Това събитие е поканило играчите да се състезават в игра, наречена Spacewar, космическа бойна игра, разработена за първи път през 1962 г. Студенти се събират да се състезават срещу помежду си в тази революционна игра, като съответно за победителят има специална награда. С развитието на технологиите в края на 20 век и началото на 21 век, то eSports бележат огромен прогрес. Много нови игри излизат на пазара и състезанията по тях се увеличават.

В изминалото десетилетие благодарение на интернет платформата Twitch, електронните спортове достигат немислими висоти. онлайн излъчването на турнири и събития по света по Twitch даде възможност на всеки да ги гледа. Игри като League of Legends (LoL) и Defense of the Ancients 2 (Dota 2) станаха изключително популярни и са наблюдавани от милиони хора.

Букмейкърът 1xBet е един от най-използваните от играчите за залози на електронни спортове. До раздела има лесен достъп и супер бързо може да видите какви турнири се предлагат за залагане. Влезте в „Спорт“ от менюто на сайта 1хБет и след това ще имате поглед върху всички спортни дисциплини. Най-отгоре на екрана ще видите видовете спортове.

Вие трябва да натиснете на "еСпортове", защото в случая ви интересуват турнирите по eSports. Когато натиснете на този бутон ще се отворят предстоящите мачове и турнири по електронни спортове в 1хБет. В този раздел ще видите имената на съперниците в турнирите и коефициентите за краен изход. Но всяка игра на електронни спортове има и допълнителни пазари, от които може да избирате при поставянето на вашия залог.

За да залагате на любимите спортове и гейминг отбори, ще е нужна предварителна регистрация в букмейкъра. Вижте как да я направите бързо и лесно в нашата специална статия по темата.

Видове електронни спортове в 1xBet

В днешно време разнообразието от игри на електронни спортове е много голямо. В цял свят се провеждат турнири по различни дисциплини и съответно букмейкърът 1xBet предлага доста турнири на различни игри в своя тираж. Вие ще се натъкнете всяка седмица на различни състезания, като водещите игри за залагане са League of Legends, Dota2, CS:GO и FIFA.

League of Legends

League of Legends (LoL) e една от най-популярните мултиплейър онлайн видео игри. Тя е разработена от Riot Games. Играта дебютира през октомври месец 2009-та година. В League of Legends играчите поемат роля, която трябва да следват, като се борят срещу други отбори и целта е да защитят своята база или да спечелят базата на съперника. Популярността на играта е огромна и милиони хора по света се забавляват с тази онлайн видео игра, като професионалните турнири по League of Legends са с едни от най-големите наградни фондове.

Dota 2

Dota 2 e в топ 3 на най-популярните електронни спортове. Тя е разработена от компанията Valve. Dota 2 се играе в мачове между два отбора от петима играчи, като всеки отбор заема и защитава своя собствена база на картата. Всеки играч трябва да приложи своята стратегия, за да помогне на отбора на успех. По време на срещата, играчите събират точки за опит и предмети за героите, с които да станат по-силни. Играта е изключително интересна и се играе на всяка точка на планетата. В нея на професионално ниво състезават куп отбори от цял свят, а турнирите по Dota 2 са сред най-гледаните и най-доходоносните за състезателите.

CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive (прочута в днешно време повече като CS:GO или CSGO) е четвъртата и най-нова част от поредицата Counter-Strike на Valve. Този популярен eSports се радва на невероятен успех през 21-ви век. Понастоящем CS:GO има много различни карти, на които играчите може да се състезават, което прави играта толкова атрактивна. Като eSports е редно да отбележим, че Counter-Strike: Global Offensive предлага едни от най-големите турнири в света.

FIFA

Почти всеки фен на футбола е запознат с играта FIFA - най-популярният футболен симулатор, който е разработен от EA Sports. Играта дава възможност на феновете на футбола да играят с любимите си клубове от дома. FIFA предлага много големи турнири мултиплейър и има куп професионални геймъри, които се състезават за големи награди всяка година. Първата версия на играта излиза през 1993 година, а в днешно време ФИФА е изключително реална и до голяма степен наподобява истински футболен мач в съкратено време за провеждане.

Видове залози на електронни спортове в 1xBet

Залагането на eSports работи по същия начин, както залагането на популярните спортове, така че ако имате опит в онлайн залозите, вие ще знаете как да пуснете вашите прогнози. Но трябва да сте наясно с видовете пазари на електронни спортове. С популярните опции за залози ще ви запознаем в следващите редове.

Да спечели мача

Това е стандартен залог на всяко спортно събитие. Вие трябва да заложите на един от двата отбора, които участват в мача. Залогът за резултата може да бъде не само на един мач, но и на серия. Такъв залог може да се направи в дисциплината CS GO и DotA 2, както и в много други.

Залог над / под за убийства

Този тип залог е eSports залог, който зависи от броя убийства от един отбор или играч по време на мач или поредица от мачове. Залогът над / под е популярен в дисциплини като Dota 2 и CS GO.

Над / Под изиграни карти

Залогът за Над / под изиграни карти е популярен в електронните спортове. Този тип залог може да се намери в CS GO, в срещи, в които има два или повече мача.

Точен резултат

Ако срещата се състои от три или повече мача, тогава можете да заложите на точния резултат в мача. Коефициентите за точен резултат в 1xBet винаги са доста атрактивни.

Отбор да спечели един мач

Този тип залог eSports залог зависи от броя на мачовете в серията. Ако два отбора играят три мача в една и съща серия, тогава е възможно да заложите на победата на отбора в поне един мач от поредицата. Този тип залог на eSports се среща най-често в дисциплината DotA 2.

Залагане на eSports на живо в 1xBet

В раздел "На живо" в букмейкъра 1xBet почти винаги ще откриете залози на електронни спортове. Турнирите по еСпортове ще намерите в отделен раздел, тъй като си има секция за всеки един спорт с лайв събития. На екрана вие ще видите видовете залози за събитието, които не се отличават от предлаганите пазари преди мача. Също така 1хБет предлага пряко предаване на доста еСпорт игри, така че ще може да ги наблюдавате на живо в букмейкъра.

Спрямо развитието на събитието на живо се определят и текущите коефициенти. Например в даден мач от Dota 2, фаворитът преди мач може да губи след първата карта. В такъв случай, коефициентът за този отбор вече ще е по-висок на живо, така че често ще намерите разминаване в ставките на мачовете по електронни спортове на лайв в сравнение с тези преди началото на двубоя.

Полезни опции за залози предлагани от 1xBet

1хБет е един от най-добрите букмейкъри в света и има много полезни опции в залаганията, които играчите може да използват. Сред тях са опциите за Кеш аут, наличната мобилна версия и т.н.

 • Кеш аут на eSports - залагащите на електронни спортове може да използват функцията Кеш аут, за да контролират залозите си. Когато сте близо на печалба и не искате да чакате края на събитието, то може да затворите залога си с Кеш аут.
 • Мобилни залози на електронни спортове - Всеки може да прави залози на еспортове през телефона в мобилната версия или приложение на 1xBet. Всички събития и опции за залагане в раздела еСпортове в 1хБет са налични и в мобилната апликация на букмейкъра.
 • Бонуси за eSports - Букмейкърът може да има специални бонус оферти за феновете на електронните спортове, така че е добре винаги да следите промоциите на 1хБет.

Съвети за залагане на eSports

Разберете пазара

Има много стратегии за залагане на eSports, които можете да възприемете при залагане на този спорт, но най-важният аспект при залаганията е разбирането на пазара, преди да заложите парите си. Това означава да проучите играчите, отборите и турнирите преди да направите залог. Също така е добре да сте запознати с играта, на която залагате, за да можете да използвате собствения си опит като ценен ресурс.

Залагайте само ако си заслужава

Проверете коефициентите за eSports, предвидени за отбор, преди да заложите. Изглеждат ли добре за вас? Ако сте направили своето проучване за отборите, както споменахме по-горе, трябва да можете да забележите големи шансове за успех на добър коефициент, когато ги видите. Да кажем например, че един от добрите отбори Virtus.Pro са с 1.600 коеф. за победа, но те играят срещу отбор, който е силен. Това 1.600, което означава 62.5% вероятност за печалба, не е никак висок коефициент, така че е добре да помислите дали си заслужава да заложите. Знанието кои залагания за eSports да предприемете и кои да пропуснете е от решаващо значение за дългосрочния успех в залозите.

Често задавани въпроси за залози на електронни спортове в 1xBet

Кои са популярните еСпортове за залагане?

В 1хБет най-залаганите еSports са Dota 2, League of Legends и CS:GO.

Мога ли да залагам на живо на електронни спортове в 1хБет?

Да, букмейкърът предлага eSports в раздел На Живо.

Кой е основният залог на eSports?

Най-популярният залог на еСпортове е за краен победител в мача.

Има ли бонуси за електронни спортове?

Да, букмейкърът предлага бонуси за eSports като вашият начален бонус може да бъде залаган на дисциплините от еСпортове.

Предимства и недостатъци на залозите на eSports в 1xBet

Предимства:

 • Голямо разнообразие от спортни дисциплини;
 • Високи коефициенти;
 • Много пазари за всеки мач;
 • Възможност за залози на живо на електронни спортове;
 • Пряко предаване на събитията.

Недостатъци

 • Информацията за отборите в сравнение с други популярни спортове е по-малка;
 • По-рядко има големи турнири през годината;

Контакти с 1xBet

1xBet предлага едно от най-добрите обслужване на клиенти, като имате възможност да свържете с поддръжката на руското буки по всяко време на деня по няколко начина. Ние ви съветваме винаги да потърсите помощ от човек от екипа на 1хБет, ако имате някакъв въпрос относно залозите на eSports. Често някои играчи не разбират защо уреждането на залозите им се бави на този спорт, а той има някои особености, с които ще ви запознае човек от поддръжката на 1хБет.

Това са наличните възможности за контакт с 1xBet:

 • Чат на живо
 • имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 • телефон; +359 800 46020

Нашето мнение и оценка

В 1хБет има голям брой различни състезания по eSports и много видове залози към тях, така че всеки играч може да намери за себе си както дисциплина, така и подходящ залог. Букмейкърът се стреми все повече да развива своя раздел за eSports, тъй като с всеки изминал ден интересът към турнирите се повишава. Нормално е 1хБет да вмъква все повече събития за залагане на електронни спортове. Това е в плюс само за играчите, които винаги ще открият залози на електронни спортове на добри коефициенти и ще може да опитат да реализират печалба.

Според нас разделът на 1хБет за Електронни спортове е перфектен и само може да привлече нови играчи в букмейкъра.